"По следите на уличното изкуство" интерпретира улицата като начало, но и като край на един винаги незавършен процес – вечно променящата се градска среда, която съзнателно наблюдаваме и в която особено се вглеждаме.

Сред стрийт артистите в изложбата са MOUSE, Nasimo, Yeto (140 Ideas / One for all ideas), Gana, Rays и Stern, чиито творби попадат пред обектива на Дарина Комитова, за да започне пътят към началото. Разказът за първата щриха на едни от най-забележителните им произведения тръгва в галерия Doza на 4 август и продължава само пет дни - до 8 август, така че побързайте. 

Експозицията в галерия Doza представи оригинални скици, платна и инсталации на артистите. Освен удоволствието от творческия прочит на градската среда на всеки един от артистите, посетителите на проекта, финансиран от Столична община, ще се сдобият и с карта на София, която включва селекцията от графити, препоръчани от Sofia Graffiti Tour. 

Gana

Ганчо Ганчев – Gana, завършва магистратура живопис във Факултет по изобразителни изкуства “Св. Св. Кирил и Методий”, Велико Търново. Привързан към класическата живопис, изкусно я пренася в съвременните форми, графити и илюстрации върху стена или платно, винаги вдъхновен за смесване на техники – акрил, масло, спрей и маслени пастели. Живее и твори в старата столица.

Rays street

Повлиян от графити и стрийт арт културата на САЩ и Великобритания през 80-те и 90-те години, артистът е разпознаваем със своите анимационни персонажи и символи от поп арт културата. Rays street набляга на посланията и историята в творбите си. Процесът на работа при него поставя идеята преди всичко останало. 

Yeto (140 ideas / One for all ideas)

В съвременната стенопис и публичното изкуство, Иво Илиев – Yeto, се развива като част от творческия колектив 140 ideas / One for all ideas. Индивидуалният му подход проличава в използването на символи – перо, драперия, огледало, ключ, часовник и други обекти от бита, вплетени в необичайни природни композиции и сюжети, в които откриваме необяснимата комплексност на нашата реалност. Техническото му образование му помага в търсенето на различни начини за достигане на целта. А при него тя може да бъде както монументален стенопис, така и забележителна естетика в малкия формат, графиката, бързите техники.

Nasimo

От подлеза на гара "Подуяне" до бивш завод за атомно оборудване в Санкт Петербург - рисувал е по целия свят, а картините му са смели и мащабни, но освен с тях, е известен и с това, че намира егото за най-голямата глупост. Станислав Трифонов – Nasimo, е детето-бунтар, артистът-майстор на своето време, човекът, за който най-важни са духовното израстване и изкуството, което издига човешкото съзнание.

Mouse

Акрил, маркери, четки, валяци, маслени бои, акварел, цветни моливи, дърво, прежда, плат, винтоверт, осветителни тела, хартия, платно. Виктория Георгиева – Mouse, е разпознаваема със своята разностранна дейност във визуалнoто изкуствo – с експериментaлния си подход към стилове, техники, материали и повърхности, чрез който оставя своя ярък творчески отпечатък в градската среда.