Какво по-хубаво за Цветница от вкусен, ароматен и цветен десерт с плодове? Изключителната рецепта е за безглутенова веган торта от мастър класа на шеф Силвена Роу в MasterChef

 

Продукти за основата на тортата


¾ чаена чаша сурови бадеми

¾ чаена чаша настърган кокос

1/3 чаена чаша елда (накисната)

¾ чаена чаша меки фурми

3 с.л кленов сироп

Как да накиснем елдата:

Измийте добре елдата под течаща вода и отделете всички лоши парченца. Поставете измитата елда в стъклена или керамична купа и накиснете във вода. Добавете супена лъжица органичен ябълков оцет - (това помага за по-нататъшното разграждане на фитиновата киселина). Накиснете за 6 часа минимум и 8 часа максимум. Водата ще стане мътна. Изплакнете добре под течаща вода. Дехидратирайте ги до пълното изсъхване.

Как да приготвим основата на тортата:

Сложете бадемите, кокосовите стърготини в блендера. Блиндирайте, докато се получат фини трохи, добавете останалите съставки и блиндирайте отново, докато се получи смес с лепкава консистенция. Оформете с ръце по дъното на формата. Формата трябва да е с падащо дънно 26 см.

Шоколадов слой

  • 1 чаена чаша кашу, накиснато за 4 часа
  • ¼ чаена чаша чист кленов сироп
  • щипка сол
  • ¼ чаена чаша какаово масло
  • ¼ чаена чаша сурово какао на прах
  • 1/3 чаена чаша пълномаслено кокосово мляко
  • 1 ½ с.л. ванилов екстракт

Начин на приготвяне

Добавете кашуто, солта, кленовия сироп, какаото, кокосовото мляко и ваниловия екстракт в блендера и блиндирайте на висока скорост за 2 мин. трябва да се получи много гладка смес. Добавете разтопеното какаовото масло, като блиндирате още 1 минута. Изсипете върху основата на тортата във формата за торта и оставете във фризера за 30 мин. или докато сместа стегне добре.

Боровинков слой

  • 1 чаена чаша кашу, накиснато за 4 часа
  • 1/3 чаена чаша чист кленов сироп
  • ¼ чаена чаша какаово масло
  • 1/2 чаена чаша боровинки
  • 1/3 чаена чаша пълномаслено кокосово мляко
  • 1 ½ с.л ванилов екстракт

Начин на приготвяне

Добавете кашуто, кленовия сироп, боровинките, кокосовото мляко и ваниловия екстракт в блендер и блиндирайте на висока скорост за 2 мин., докато се получи много гладка смес. Добавете разтопеното какаово масло, като блиндирате още 1 минута. Изсипете върху шоколадовия слой и поставете във фризер за 30 минути или докато сместа стегне добре.

Малиново-лимонен слой

  • 1 чаена чаша кашу, накиснато за 4 часа
  • ¼ чаена чаша чист кленов сироп
  • 1/4 чаена чаша какаово масло, настъргано
  • 1/2 чаена чаша малини
  • 1/4 чаена чаша пълномаслено кокосово мляко
  • 2 с.л. лимонов сок

Начин на приготвяне

Добавете кашуто, кленовия сироп, малините, кокосовото мляко и лимоновия сок в блендер и блиндирайте на висока скорост за 2 мин., докато се получи много гладка смес. Добавете разтопеното какаово масло, като блиндирате още 1 минута. Изсипете малиновия слой и поставете във фризер за 4 часа или докато тортата се стегне напълно.

Сервиране

Извадете тортата от фризера. Оставете да се размрази за около 5 минути, след което извадете от формата за торта. Декорирайте с плодове и цветя.

  • 6 перфектни предложения какво да правите с останалите сварени яйца
  • 5+1 съвета как да задържим храната, с която сме се запасили, свежа за по-дълго
  • Мусаката на Григор Димитров без заливка
  • Как да си направим майонеза от варени яйца (ВИДЕО)
  • Съветите на експерта: как да запазим марулите и спанака по-дълго време?
  • Ladyzone те предизвиква: снимай се с най-хубавите си токчета у дома. Някои вече го направиха (СНИМКИ)
  • Грим за сини очи - стъпка по стъпка (ВИДЕО)
  • Как е изглеждала Шакира преди 30 години? (СНИМКА)
  • Боядисване на яйцата със сладкарска сметана
  • Старата рецепта за немски козунак на шеф Андре Токев

Изберете магазин

Разгледай онлайн нашите промоционални брошури

Цените са валидни за периода на акцията или до изчерпване на наличностите. Всички цени са в лева с включен ДДС.
Advertisement