В какво е хубаво да вярваме за едни по-добър живот?

#Можем да бъдем щастливи и сами
Да сме сами не означава на всяка цена, че сме самотни. На моменти може да изглежда страшно - прибираме се вкъщи след работа, изморени, в апартамент където сме само ние и тишината, подчертана на красиво украсените стени с картини и пъстри цветове. Кой е казал, че няма на кой да разкажете деня си? Всичко зависи единствено и само от нас. Ние сме тези, които решават дали да бъдем завладени от тъгата или да оценяваме фактите, такива каквито са. в подобни моменти винаги можем да се обадим на приятели или да си организираме вечеря в някой приятен ресторант където атмосферата е приятна и хората красиви. Напълно възможно е да сме истински щастливи и сами. Стига да го поискаме.

#Животът е вълнуващ
Всеки ден ни предлага нови възможности за незабравими моменти. С всяка следваща минута опознаваме света, себе си и тези, които ни заобикалят. Срещаме се с нови хора, изпитваме различни емоции, виждаме, движим се, дишаме - живи сме и това е само част от многобройните причини да се радваме на живота. Той е ценен и е редно да го живеем пълноценно, не просто да съществуваме. 

#В крайна сметка, всичко ще бъде наред. Ако не е, това означава, че не е краят. Трудни моменти винаги ще има. От нас зависи как ще приемаме нещата – осъзнато и с усмивка, въпреки неволите или с наведена глава и свити рамене.

#Сърцето е разтегателен мускул
Любовта може да ни донесе много щастие, но и тъга, разочарования и сълзи. Да, случва чувствата, които изпитваме към някого да не са споделени... не унивайте, бъдете щастливи от семплия факт, че вие умеете да обичате. Ако в настоящето не сте с мъжа, който смятате, че е за вас... има защо. Понякога желаем неща без да имаме ясна представа или преценка за тях - дали са добри за нас или не.

#Никога не сме сами. Стига да имаме очите да го осъзнаваме. Огледаме ли се около нас ще забележим колко много хора ни подкрепят и ценят. Да, случва очакванията ни да не отговарят на реалността – което може да е разочароващо, но това не означава да игнорираме живота, който минава пред очите ни. Обръщаме ли повече внимание на всичко, което имаме - нещата ще изглеждат много по-различни. Усещането ще бъде друго.