Носителката на „Оскар“ Ан Хатауей се сдоби със звезда на Алеята на славата в Холивуд. Хатауей, която спечели най-престижната награда в света на киното през 2013 година за най-добра поддържаща женска роля във филма „Клетниците“, каза, че е развълнувана да сподели звездата с нейните фенове и тези, които са я подкрепяли през цялата й кариера.

„Развълнувана съм, че тази звезда може да е място за моите фенове, които са причината това парче земя да бъде кръстено на мен, където те да оставят своя дух. Това място има значение за мен, благодарение на вас.“

Церемонията по откриване на звездата на Алеята на славата се случи само ден преди премиерата на последния филм с нейно участие – криминалната комедия „Мошенички от класа“.

Филмът, който прави известно името на Ан Хатауей е „Дневниците на принцесата“ от 2001 година.  След това тя продължава да се появява в семейни филми, сред които „Дневниците на принцесата 2“ и „Омагьосаната Ела“.

През 2005 – 2006 г. Ан променя имиджа си и започва да играе в друг тип филми, като „Планината Броукбек“, Havoc, „Дяволът носи Прада“, в който си партнира с Мерил Стрийп – нейният идол, и „Да бъдеш Джейн“. Последните два филма бележат най-високия връх в нейната кариера.


Номинирана е за "Оскар" за най-добра актриса за ролята си в „Рейчъл се омъжва“. През 2010 г. изиграва ролята на Бялата кралица във филма на Тим Бъртън „Алиса в страната на чудесата“. Там Ан си партнира с Джони Деп и Хелена Бонам Картър. През 2012 г. изиграва Фантин във филма на Том Хупър „Клетниците“ по едноименния роман на Виктор Юго. За ролята си печели Оскар за Най-добра поддържаща актриса.Играта на Хатауей е сравнявана с тази на Джуди Гарланд и Одри Хепбърн, която пък е любимата ѝ актриса.