Анджелина Джоли направи изключително щедро дарение на лимонадения щанд за две момчета от Лондон. Малчуганите се включили с продажба на разхладителната напитка в помощ на хуманитарната криза в Йемен. Актрисата им изпратила и бележка, в която им благодарила за помощта и доброто дело.


„Скъпи Аяан и Микаел, благодаря ви за това, което вие и вашите приятели правите, за да помогнете на децата в Йемен. Съжалявам, че не мога да купя лимонада от вас, но все пак бих искал да направя дарение за вашия щанд."

 

 


Според източник на People Анджелина Джоли се е свързала със семейството и е направила дарението заради загрижеността си за ситуацията в Йемен. Там е една от най-тежките хуманитарни кризи в света.

Аяан и Микаел правят своя щанд за лимонада с помощта на родителите си. Те предлагат прясно изцедена лимонада за 3 долара чашата. Идеята им се ражда през лятото, след като родителите им показват видеоклипове на ситуацията в Йемен. Момчетата от Лондон решили, че искат да помогнат по някакъв начин.

 

"Те нямат нищо от нещата, които са им нужни, за да оцелеят. Нямат вода, храна, масло... И ние имаме всички тези неща и затова им помагаме “, казва едно от момчетата.

Малчуганите са споделили сладко видео в съвместния си акаунт в Instagram (LemonAid Boys), в което благодарят на Джоли за дарението. Обещават и да й приготвят специална чаша лимонада. Джоли планира това да стане, когато дойде следващ път в Обединеното кралство.

Не се разкрива каква е точната сума, която Джоли е дарила. До момента момчетата да събрали над 76 000 долара. Те даряват събраното на One Nation - благотворително дружество в Обединеното кралство, което предоставя средствата на гражданите на Йемен под формата на хранителни пакети, водоснабдяване и критични медицински грижи.

По данни на ООН Йемен избухването на гражданска война в Йемен е довела до тежък икономически упадък, който продължава вече 4 години. Продължаващите размирици са довели страната до ръба на глада и изострени нуждите във всички сектори. Над 80% от населението (около 24 милиона души) се борят да намират храна и вода всеки ден, за да могат да оцелеят.