Амал и Джордж Клуни помагат на три ливански благотворителни организации след експлозиите в Бейрут. Звездната двойка ще дари 100 хиляди долара за възстановяването на града след мащабната експлозия, в която загинаха най-малко 135 души и бяха ранени повече от 5 хиляди души. В официално изявление пред списание „Пийпъл“ те споделят:

„И двамата сме дълбоко загрижени за хората в Бейрът и за опустошенията, с които се сблъскват през последните няколко дни. Открихме три благотворителни организации, които предоставят помощ на място: Ливанският червен кръст, Impact Lebanon и Baytna Baytak. Ще дарим 100 хиляди долара на тези благотворителни организации и се надяваме, че и други ще помогнат по какъвто могат начин.“

Причината двойката да е толкова загрижена за местното население е произходът на Амал. 42-годишната адвокатка по международно право е родена именно в Бейрут. Семейството й напуска Ливан по време на Ливанската гражданска война, когато тя е само на 2 годинки. Всички се преместват в Англия, където Амал записва да учи в Оксфордския университет.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Тя се омъжва за холивудската звезда Джордж Клуни през април 2013 година. Двамата имат близнаци Ела и Александър, които в момента са на 3 години.

Експлозията в Бейрут засегна морското пристанище на града и се съобщава, че взривът се е усетил на 250 километра. Трагедията причини големи щети, като унищожи сгради, молове и цели блокове в града.