Емоционална снимка, публикувана в социалните мрежи, разказва историята на медицинска сестра от местна болница, която се превърна в герой.

Фотожурналистът Билал Джавич заснел младата жена как стиска три новородени бебета в ръцете си, които по-рано спасила от опустошаващия взрив в града. При експлозията загинаха най-малко 100 души, а хиляди са ранени.

Джавич бил в дома си в покрайнините на Бейрут когато станала експлозията.

„Излязох от нас и следвах дима, докато не стигнах до пристанището. Това, което видях там беше изумително“, разказва той.

„Видях една медицинска сестра, която прегръща три новородени бебета. Тя беше изключително спокойна, което ми се стори като пълна противоположност на общата ситуация“, допълва той пред Си Ен Ен. По думите му на няколко метра от нея имало починали и ранени хора, както и множество отломки.

„Тя имаше в себе си някаква скрита сила, която й позволяваше да се самоконтролира и да спаси тези деца. Такива хора изпъкват по време на мрачни ситуации“, разказва още фотографът.

Жената казала на Джавач, че била в родилното отделение по време на взрива. Ударната вълна я съборила на земята и тя изпаднала в безсъзнание. Когато се свестила „носела трите новородени дечица“.

Друго видео в Инстаграм показва още една героична постъпка - на домашна прислужница в Бейрут, която спасява момиченце от взривната вълна, като инстинктивно грабва и изнася детето от стаята.

Вижте повече за героичната медицинска сестра в bTV Новините.