.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

3 места с плаващи къщички в България (СНИМКИ)

Росица Николова | преди 12 седмици
Снимка: Андриан Йорданов – Ачо

Къде сте лятото - на суша или по вода? Защото ние ви предлагаме няколко варианта, които комбинират и двете. Плаващите къщички в България са по-скоро екзотично изключение, отколкото често срещана атракция. Затова пораздигаме баирчета и полянки, поразплискахме реки и язовири и намерихме къде може да се позабавлявате в къщички на понтони. Непременно си вземете слънцезащитен продукт, спрей против комари и добра компания. 

Плаващa къщички в Луковит

Плаващата къщичка по река Златна Панега e дело на Адриан Йорданов - Ачо, от Луковит. От неговите ръце и сърце "излизат" и каменните къщи край село Карлуково, къщата на язовир "Синдиката", реконструкцията на скалния манастир "Св. Никола Глигора". 

-Откъде ти дойде идеята за тази плаваща къщичка?
-Откъде и всички други. Божа работа.

Плаващата къщичка все още е в тестов период. Идеята е в бъдеще да има мебели – маса, столове, легло. Задвижва се с мотор. С оглед безопасност и консумация на гориво ще бъде планирано как да се ползва за в бъдеще. Тя може да се движи по реката, но може и да е статична, привързана към брега.

луковит

Вили на язовир "Въча"

На язовир Въча има 21 плаващи къщички, повечето от които частна собственост. До тях се стига само с лодка. Някои от вилите се дават под наем. Къща за гости Модър е едно от тези места. Къщата е във водата, разполага с няколко легла, кухненска част, лодка, барбекю на дърва, маса на открито. Около плаващите къщички може да се кара водно колело, лодка или джет. Риболовът е разрешен в определеното от закона време. 

Къща за гости Модър

Център на язовир "Доспат"

Плаващият информационен център на язовир „Доспат“ също е една от атракциите, където, макар да не може да нощувате, може да се забавлявате. На малък понтон са разположени информационна зала и експозиция за защитения вид европейска видра, която включва информация за биологията на вида, неговото разпространение в региона, основни заплахи, интересни факти. Понтонът е закотвен в залив на яз. "Доспат", под вила "Тихия кът". Може да се ползва като място за риболов или отправна точка за разходки с каяци в язовира.

туристически център
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите