Астронавтката на НАСА Кристина Кох, която прекара близо 11 месеца в орбита на най-дългия космически полет, направен от жена, кацна обратно на Земята, в Казахстан в четвъртък, в 15.12 ч. (0912 GMT). На капсулата „Союз“ бяха още командирът на станцията Лука Пармитано от Европейската космическа агенция и Александър Скворцов от руската космическа агенция „Роскосмос“. 

Кох прекара 328 дни в Космоса. Мисията предостави на изследователите възможност да наблюдават ефектите на продължителния космически полет върху жена. Проучването е важно, тъй като НАСА планира мисия до Луната по програма "Артемида". Мъжете в екипа са прекарали 201 дни в Космоса.

На първите снимки след кацането, Кох се усмихна и вдигна палци, докато екипажът й помагаше да се измъкне от капсулата. Руските космически служители заявиха, че всички са в добра форма.

Коух е израснала в Джаксънвил, Северна Каролина, а към момента живее край Мексиканския залив в Галвестън, Тексас, със съпруга си Боб. Участието в тази космическа мисия беше връхната точка на нейната мисия. За първи път в историята на космическите изследвания две жени - Крисина Кох и Джесика Миър, работиха заедно в открития Космос, през октомври миналата година. Те извършиха рутинна операция за смяна на соларните батерии на Международната космическа станция, като работиха на височина 400 километра над Земята в продължение на 5 часа. 

След медицински прегледи на екипажа и престой в Казахстан, Кох и Пармитано се качват на самолет на НАСА за Кьолн, Германия, където Пармитано ще бъде посрещнат от европейските космически служители. След това Кох  се прибира в Хюстън. Скворцов остава в Центъра за обучение на космонавти на Star City извън Москва.