В края на всяка година кралица Елизабет Втора организира прием в Бъкингамския дворец, на който присъстват над 1000 високопоставени гости – дипломати, посланици, комисари и правителствени служители. Тази година дворцовото парти се проведе в сряда, 11 декември. А в центъра на прожекторите не бяха нито кралицата, нито високопоставените гости, а херцогинята на Кеймбридж – Кейт Мидълтън.

За разлика от миналата година, когато за същото събитие Кейт Мидълтън беше заложила на бяла рокля, тази бъдещата кралица на Англия блестеше във вечерен тоалет от черно кадифе на любимата марка Alexander McQueen.

Снимка: Getty Images

Не тоалетът обаче беше акцент във визията й, а диамантената тиара, която през годините се утвърди като една от любимите й. Не е тайна, че и покойната принцеса Даяна никога не е крила симпатиите си именно към това кралско бижу, което дължи блясъка си на красивите перли, обградени с диаманти. Тиарата е на повече от век, изработена от бижутера Garrard и поръчана през 1913 година от кралица Мери.

Снимка: Getty Images

Косата на херцогинята на Кеймбридж беше оформена в елегантен нисък кок, който предостави възможност да се видят по-добре бижутата – красиви обеци и колие от личната колекция на кралица Елизабет Втора. Колието е сватбен подарък за кралицата и й било подарено през 1947 г.

Английската кралица също се появи с красиви бижута със смарагди и бяла рокля от личната й моделиерка Анджела Кели.

Снимка: Getty Images