Кейт Мидълтън и принц Уилям са на официално 5-дневно посещение в Пакистан. За първия ден от кралското турне в азиатската страна херцогинята на Кеймбридж избра да облече дълга рокля в нежно тюркоазено с омбре ефект и красив разкрояващ се силует в долната част.

Снимка: Getty/Instagram

За жените в Пакистан носенето на дълъг ръкав е задължително дори и през лятото, така че Кейт уважи тази традиция. Задължително за нежния пол е и носенето на панталони тип шалвари под роклята. 37-годишната кралска особа се беше спряла на такъв в същия цвят като роклята. Дизайнер на тоалета е Catherine Walker - една от любимките и на принцеса Даяна. Аутфитът й беше завършен с обувки на висок ток и клъч в телесен цвят, както и чифт обеци с тюркоазен акцент.

И докато всички се наслаждават на визията на херцогинята, други бързо успяха да сравнят стиловете на Кейт и покойната лейди Ди. Оказва се, че двете принцеси имат доста сходен вкус, а някои дори определиха модния избор на Кейт, като копиране на този на Даяна от посещението й в Пакистан през 1996 година.

И двете са облечени в сходен цвят, и двете са се съобразили със задължителното носене на панталон под роклята.

И ако това не е достатъчно, то отправяме поглед към втория тоалет, който херцогинята на Кеймридж облече за втория ден от кралската обиколка на азиатската държава. Кейт отново се беше спряла на традиционно за страната женско облекло в наситено синьо - дълга туника, която в Пакистан наричат курта.

Снимка: Getty/Instagram

Почти същата визия е избрала и Даяна преди години – нюансът на синьото е по-наситен, но елементите по яката се доближават маскимално един до друг.

Модните анализатори вече предвиждат какво ще видим още в гардероба на Кейт Мидълтън до края на обиколката в Пакистан – задължителният цвят, с който тя ще се появи на официални събития, е зеленият – защото е преобладаващият цвят от знамето на страната и по този начин херцогинята ще демонстрира уважение.

Любопитна подробност около пътуването на кралските особи е, че Кейт и Уилям за първи път водят със себе си и лекар. Обичайно само кралицата или принц Чарлз разполагат с медицинско лице, когато пътуват в чужбина.

За 5 дни в Пакистан херцозите на Кеймбридж ще изминат повече от 1000 километра. Обиколката включва и модерната столица Исламабад.