Всеки знае история за това как някой известен интелектуалец е имал дневна програма, която е спазвал неотлъчно или пък е имал някакъв особен начин да се концентрира и вдъхновява. При всички е различно, но ето кои са основните правила за креативност.

Ранното ставане

Марсел Пруст понякога се е будил в между 3 и 5 часа сутринта, пушил е опиум, за да успокои астмата си, и след това е подхващал кафето и кроасана си. Много известни хора са били любители на ранното ставане като Моцарт, например. За някои ставането рано е изискване, за да могат да съчетаят изкуството с работата, семейството, децата.

7 неща, за които (може би) не знаете, че са създадени от жени

Според други, сутрешната сънливост може да е продуктивна, защото помага на твореца да се изрази по различен начин. Дори в един етап от кариерата си, писателят Никълсън Бейкър е ставал в 4-30 сутринта, за да провери ефектите от това и е останал доволен.

9 начина да владеем собственото си съзнание

Има данни, които сочат, че “сутрешните хора” са по-щастливи, но пък “нощните” са по-интелигентни. Номерът е да ставате сутрин по едно и също време, но да си лягате, когато се почувствате наистина изморени.