Възможно ли е една реклама не само да не ти е досадна, но и да искаш да гледаш продължение? Оказава се, че точно това се случва с „Фермата Пенелопе“ - рекламен проект под формата на сериал. Идеята да се представи продуктът по този иновативен начин е на Мартина Солакова, която е и режисьор, и сценарист на сериала.

Идеята на сериала е да популяризира патешкото месо в България като вкусна и здравословна алтернатива и да разбие стереотипа, че това е едно трудно за готвене месо.

В основата на сюжета се крие истинската история за фермата за патици Penelope и човешката истина, че във всеки от нас живее див и свободен дух. Действието се развива в малко, китно селце с традиционна българска стилистика. Всеки жител на селцето чака нещо да се случи, за да бъде щастлив. На героите не им достига онова малко, но вълшебно побутване на промяната. Всички са сякаш в застой и не живеят пълноценно сега, а в очакване на бъдещи събития, които не са в техния контрол.

И така, докато един ден не идва носителят на “дивото”, на онази сила, която колкото и малка, не достига на хората от селото. Това е Юлиан Вергов и героят му - Дони. Той е наследил стара ферма от чичо си, в която започва да отглежда специален вид патици. Неговото присъствие е заразително. Всеки от жителите иска да вземе от дивия му дух, от това, че не му пука, че му стиска и че е себе си.

Ястията в сериала са двигателят на всяка промяна в действието. Те са носители на свободния дух и енергията, която не достига на различните герои, за да променят нагласите си и да бъдат щастливи. Приготвени са по специален начин с помощта на триото от Men In The Kitchen. На Кольо Минчев дори е отредена ролята на търговеца, който спасява бъдещето на фермата.

Интересни и отличителни факти за патешко PENELOPE Premium Duck:

  • Има два вида отглеждани патици: патици за месо и патици за угоен дроб. Патиците PENELOPE се отглеждат само за месо. 
  • Единственият производител в България обръща особено внимание птиците да могат да живеят добре/комфортно в климатизирани помещения, да се движат свободно, да имат постоянен достъп до прясна вода и пълноценна храна и да не са подложени на принудително хранене.
  • Породата е Бяла пекинска патица и тъй като се отглежда САМО за месо, срокът на отглеждане 39-45 дни, ето защо се нарича и още МЛАДА ПАТИЦА.
  • Патиците PENELOPE се отглеждат във ферми в гр. Славяново. Родителските стада се намират в гр. Севлиево, където се намира и фабриката за обработка на птиците. От яйцето до готовия продукт - всичко се случва в България.
  • Поддържат се високи стандарти за биосигурност и хуманно отношение към животните и във фермите и във фабриката за обработка.
  • Патешкото месо PENELOPE е от рода на червените меса, което го прави много полезно.
  • Бялата патица PENELOPE се слави с чисто месо, а в нейната крехка кожа се съдържат и по-малко мазнини.  Патешкото месо е чудесен източник на протеини, желязо, селен и витамин В.
  • Приготвянето на ястия от патица PENELOPE е лесно и бързо.
  • Продуктите PENELOPE - бут, филе/магре/, маншон, дробчета, сърца дават възможност за практически неограничени подходи в кухнята. Те могат да се приготвят на фурна, на грил, на тиган, подходящи са за варене (вкусна патешка супичка за душата), задушаване, печене - и всичко това лесно и бързо.