Майкъл Джексън е една от най-големите музикални звезди на всички времена и през целия си живот изпълнителят винаги беше в светлината на прожекторите. Но въпреки цялото това медиино внимание и изключителния интерес (както от хората, които го боготворяха, така и от тези, които го обвиняваха в ужасни неща), снимките на трите деца на музиканта са изключително редки. Всеки път, когато са заедно на публично място, легендарният изпълнител ги е карал да скриват лицата си и да носят маски.

Снимка: Getty Images

Днес дъщеря му Парис е много благодарна за това, което баща им е правил за тях. Тя напълно разбира защо той се е опитвал да ги държи колкото се може по-далеч от обективите на папараците. Самият той никога не е имал нормално детство, защото през целия си живот е бил звезда.

Снимка: Getty Images

В онлайн сериала си Парис Джаксън сподели: “Когато баща ми е бил млад, понякога е поглеждал през прозорците на звукозаписното студио и е виждал децата, които си играят навън, но на него не му е било разрешено да излиза. Той не искаше нашият живот да е такъв, затова ни караше да носим маски.

И това е дало резултат: “Сега го оценявам, беше много мило от негова страна. Можехме да ходим в ресторанти за бързо хранене, както и на други публични места и да се чувстваме като нормални деца.

Снимка: Getty Images

Разбира се, когато си дете на музикален идол като Майкъл Джексън, никога не можеш да си напълно откъснат от света, колкото и да е опитваш. Това е установила и Парис: “Дълго време се опитвах да стоя настрана от този свят, защото бях изплашена. Налагаше ми се да приема факта, че вероятно никога няма да имам личен живот.

Документалната поредица “Нефилтрираните” може да се гледа на платформа Facebook Watch. Тя е дело на Парис Джексън и приятелят й Гейбриъл Глен. Поредицата е фокусирана около борбата на Парис Джаксън със засиленото медийно внимание в годините след внезапната смърт на покойния й баща Майкъл Джексън през 2009 г.