Макар да излезе миналата година, филмът „Да напуснеш Невърленд“ продължава да поддържа огъня на дискусиите за предполагаемите педофилски наклонности на легендарния певец Майкъл Джексън. Филмът включва разкази на хора, които обвиняват краля на попа, че им е посегнал сексуално, когато са били деца. И макар Майкъл Джексън да беше оправдан от съда, съмненията продължават.

Във филма обаче липсва гледната точка на едно от децата, за които се смята, че може да са били жертва на певеца – звездата от „Сам вкъщи“ Маколи Кълкин. Порасналият вече Кевин е имал много близки отношения с покойния изпълнител и мнозина виждат в това признаци, че границите може да са били прекрачени.

Снимка: Getty Images

Тази седмица Маколи Кълкин най-сетне се съгласи да даде интервю за списание „Esquire“, в което да засегне темата за отношенията му с Майкъл Джексън:

Вижте какво, ще започна с това и то е истина – той никога не ми е правил нищо. Не съм го виждал и да прави нещо нередно. И във времето, в което живеем, няма никаква причина да крия нещо. Няма да кажа, че е „модерно“, но сега е перфектният момент тези неща да излизат наяве. И ако имах какво да разкрия, веднага бих. Но не – не видях нищо и той не е правил нищо нередно.

Маколи Кълкин в интервю за Esquire

Отношенията между младия актьор и певецът започват, когато Кълкин се съгласява да участва в клипа му за песента „Black and White“ през 1991 г., когато Маколи е бил само на 11 години. След това двамата стават добри приятели и започват да прекарват много време заедно.

Две години по-късно бащата на друго 13-годишно момче отправя обвинения срещу Майкъл Джексън и така се започва дългият процес (в съдебнатата зала и в медиите), който до голяма степен продължава до смъртта му през 2009 г., а филмът „Да напуснеш Невърленд“ доказват, че не е приключил и до днес.

Именно по време на един от тези процеси се е състояла последната среща между Кълкин и Майкъл Джексън. Маколи бил в съда, за да свидетелства в полза на Майкъл, когато двамата се оказали по едно и също време в тоалетната. Тогава Маколи опитал да каже няколко насърчителни думи на приятеля си, но Майкъл го прекъснал и казал, че по-добре да не говорят, за да не го използват срещу тях.

Снимка: Getty Images

Маколи Кълкин винаги е отричал да е имало каквото и да било нередно в отношенията му с Майкъл Джексън. Макар да го разделят 22 години във възрастта им, двамата много си допаднали, защото Майкъл през целия си живот е успял да запази детското в себе си и е знаел как да общува с децата. Той се привързал към Маколи, защото разпознал себе си в него и в това как славата им ги е лишила от детство.

Когато се ражда дъщеря му Парис, Майкъл помолил именно Маколи Кълкин да ѝ стане кръстник. Двамата продължават да поддържат връзка дори след смъртта на баща ѝ и имат традиция да крадат лъжици от ресторанти, които после да си разменят.