Във вторник на английски излезе биографичната книга на Елтън Джон, озаглавена просто „Аз“. В нея големият британски музикант разказва за отношенията си с много други музикални легенди, сред които са Тина Търнър, Фреди Меркюри и Йоко Оно, която е искала от него да запише някои от незавършените песни на Джон Ленън. Най-интересна обаче е историята за срещата му с Майкъл Джексън, която го е накарала да мисли, че Краля на попа е „психично болен“.

В книгата си Елтън разказва, че настоящият му съпруг (тогава просто приятел) е дошъл един ден на обяд в дома му, но със себе си е водел непоканен гост – самия Майкъл Джексън. Майкъл и Елтън не били непознати по това време, двамата се били срещали преди години, когато Джексън бил още тийнейджър, но британецът бързо забелязал, че през изминалите години другият певец се е променил. Бил се откъснал от света и се държал много странно.

Снимка: Getty Images

По време на целия обед Майкъл Джексън не хапнал нищо и настоявал завесите да са пуснати заради витилигото му. В един момент станал от масата и се отправил нанякъде, без да каже нищо. Елтън Джон и Дейвид Фърниш продължили да се хранят, защото очаквали да Майкъл да се върне по някое време, но това не станало.

В крайна сметка се наложило да издирват Майкъл и след повече от час го открили в стаята на 11-годишния син на прислужницата на Елтън Джон. Джексън и момчето играели видеоигри.

„Видът му беше ужасен – беше слаб и изглеждаше болен. Носеше грим, но поставен сякаш от някой ненормалник. Носът му беше покрит с лейкопласт, който придържаше каквото е останало от него към лицето му. Не ми е лесно да кажа това, но той беше наистина психично болен и беше смущаващо човек да е около него.“

Елтън Джон в автобиографичната си книга „Аз“

Не е ясно кога точно се е случила историята с Майкъл, но можем да предположим, че е било през 90-те години, тъй като Елтън и Дейвид Фърниш са се запознали през 1993 г. Именно в този период започват големите проблеми на Джексън и се появяват първите обвинения в педофилия и сексуален тормоз. Големият музикант почина през 2009 г. на 50-годишна възраст.