Няма нищо по-хубаво от това, когато обичаме някого, да го обичаме с цялото си сърце и душа. И не слушайте онези, които ви казват, че думите не били важни. Те са толкова важни, колкото и действията. Затова не пропускайте и ден от живота си заедно, в който да не зарадвате човека до себе си с мили и вдъхновяващи слова, да му направите комплимент от сърце, да му разкриете възхищението и любовта си към него така, както само вие можете да го направите. Да кажете на любимия колко много го обичате, може да го правите по най-различни начини, а ние ще ви подскажем само 11 от тях.

#1 Ти си винаги до мен, когато имам нужда от теб

Всеки един от нас се нуждае от рамо, на което да се опре, когато е загубил надежда или се чувства тъжен и неразбран. И няма нищо по-хубаво от това опората и куражът да дойдат именно от човека, когото обичаме.

#2 Ти винаги успяваш да върнеш усмивката върху лицето ми

Когато кажеш подобни думи на човека до себе си, ти ще го накараш да се почувства значим и ценен. Прекрасно е, когато любимият знае, че е творец на усмивката ти.

#3 Винаги виждаш чашата с вода наполовина пълна

Когато човекът до вас винаги гледа откъм светлата страна на нещата и когато е изпълнен с надежда и позитивизъм, най-хуавото нещо, което може да му кажете, е именно това, че той винаги вижда чашата с вода наполовина пълна. Фактът, че сте оценили това му качество, ще стимулира още повече неговия оптимизъм и вяра в доброто.

#4 Ти си/би бил прекрасен родител

Да получиш подобен комплимент, е признак на признание от отсрещната страна, че ти наистина си прекрасен човек, който много обича децата. Това е и един смел намек от любимия човек, че той наистина иска да свърже живота си с твоя. 

#5 Ти си толкова красив отвътре, колкото и отвън

Да получиш комплимент, отнасящ се до твоята външна визия, определено е приятно и галещ егото. Но когато комплиментът е свързан и с твоята душевност, тогава наистина става дума за нещо много силно и красиво. Това означава, че човекът, който ви го е казал, е способен да ви оцени с всичките ви стойностни и красиви вътрешни качества и че той наистина държи много на вас.

#6 Ти си изключителен пример за другите

Да бъдеш признат като пример или модел за подражание за другите е комплимент само по себе си. Но когато някой ви признава за добър пример, това означава, че вие наистина го заслужавате и трябва да се гордеете с това.

#7 Ти си моята глътка свеж въздух

Представете си чаша ледено студена лимонада в горещ летен ден. Или глътка свеж въздух, който сме поели след дълго седене в задушно и тясно пространство. Понякога дори не осъзнаваме колко много може да ни липсва той, заседнали в рутината на сивото ни ежедневие. Когато в живота ни се появи човек, който ни дава нов начин на мислене или просто спира автопилота на ежедневието ни, той действително е достоен за такъв комплимент.

#8 Ти си човек, на когото мога да имам вяра

Хората, на които може да се доверим на 100%, наистина се броят на пръстите на едната ни ръка. Когато попаднем на човек, доказал ни с постъпките и мислите си, че можем да му имаме безусловна вяра, то такъв човек за нас би бил изключителен подарък за сърцето ни.

#9 Имаш безумно красиви и дълбоки очи

Наистина очите са прозорец към душата и очите на човек разкриват една огромна част от неговото същество и душевност. Не забравяйте този значим факт, когато срещу вас стои човек с добро сърце и винаги ви гледа в очите, когато ви говори.

#10 Продължавай да се усмихваш все така, имаш най-прекрасната усмивка на света

Няма по-хубаво нещо от усмивката върху лицето. Тя ни кара да сияем от радост, прави ни по-красиви, а същевременно само появата й е достатъчна, за да извика у нас чувство на щастие и вдъхновение. Казвайки на любимия човек колко е красива усмивката му, ви го стимулирате да се усмихва по-често, а това от своя страна да го прави и по-щастлив.

#11 Благодаря ти, че те има

Този комплимент звучи простичко, но има дълбок смисъл. Той е един от най-красивите букети от думи, с които показваме колко много обичаме и ценим, колко голямо значение има за нас човека до нас.

Снимка: iStock