Започнете с домашна тренировка за коремните мускули месеци преди да покажете талия на плажа. Така няма да бързате да влезете във форма и във всеки един момент ще сте готови да сложите бански.

Правете поне 2 от тези упражнения всеки ден, самостоятелно или като част от друга тренировка.


Буболечка


Легнете по гръб. Вдигнете ръце и крака нагоре като ги изпънете. Поемете въздух, издишайте и стегнете лекичко корема под пъпа. Без да променяте позицията на гръдния кош, спуснете единия крак и противоположната ръка надолу. Задръжте за секунда и с едно движение ги върнете в изходна позиция. Повторете с другите крак и ръка. Изпълнете 10-15 повторения на страна, починете си и повторете за 2-4 серии.


Страничен планк с повдигане на крак


Легнете на една страна. Поставете лакът под рамо и стъпала едно върху друго. Стегнете корема и с едно движение се избутайте до странична опора на лакът. От тази позиция, вдигайте и спускайте крак 10-15 пъти в 2-4 серии на всяка страна.


Лодка


Седнете със свити крака. Бавно спуснете тялото си назад като придърпате пъпа навътре и стегнете корема. Спускайте тялото докато достигнете поне 45 градуса. Разтворете ръце встрани и задръжте поне 30 секунди в 2-4 серии.

Усукване


От легнало положение, свийте коленете и поставете подбедриците успоредни на пода. Разтворете ръце встрани, така че лесно да се опрете на тях при нужда. Бавно спуснете крака встрани докато коленете стигнат земята без да позволявате на плешките да се отлепват. Стегнете корема и върнете коленете в начална позиция. Изпълнете на другата страна. 10-12 бройки на страна в 2-4 серии е достатъчно.


Със съдействието на www.artofrealfood.com