Линдзи Вон е прекрасна – една от най-красивите жени, ако не в спорта като цяло, то със сигурност в ски-спортовете. Но дори тя се е сблъсквала с неприятни коментари за теглото и формата на тялото си, които са я карали да се чувства зле.

Снимка: Getty Images

През 2010 г. Линдзи спечели златен медал на Зимните олимпийски игри и изведнъж се оказа в центъра на вниманието по целия свят – не само сред любителите на спорта, а на всички. Изведнъж от спортистка стана модна икона и секссимвол. И сега си спомня това с не много положителни чувства.

Снимка: Getty Images

Може и да изглежда, че се чувствам комфортно в тялото си, но не винаги е било така“, каза тя в интервю за подкаста „The Keep Going Podcast“. „Беше ми трудно след като спечелих олимпийските игри, защото бях извадена от скиорския си балон и бях поставена сред звездите от шоубизнеса. Бях сред хора, които са с половината на моето тегло.

Снимка: Getty Images

Макар да има тяло, на което много жени по света ще завидят, Линдзи определено няма мерки на супермодел. 36-годишната жена е висока 178 см и е с тегло около 70 килограма.

Чудех се дали и аз трябва да изглеждам като тях“, продължи Линдзи. „Никога преди това не се бях сравнявала с някого.

След като става известна, все повече хора се интересуват не от спортните ѝ успехи, а от това как изглежда и с какво се облича.

Много хора ми казваха, че не трябва да нося определени дрехи, защото не изглеждат добре на моя тип тяло. Или ми казваха, че съм прекалено мускулеста.

В продължение на години Линдзи Вон се е срамувала от тялото си, но с времето се е научила да го приема такова, каквото е и да се гордее с него. Научила се е да има позитивна представа за самата себе си.

Имам целулит и имам стрии“, каза тя без да се срамува. „Тренирам всеки ден и все пак имам тези неща. Така че това съм аз, или ме приемате каквато съм, или се махайте.

През ноември Линдзи каза, че Пандемията ѝ е помогнала много да възприеме тялото си и да бъде щастлива в него: „Пандемията ме научи да се обичам“, каза тя за списание „Пийпъл“. „Научи ме да обичам и другите. Има толкова много омраза по света и трябва да се научим да се подкрепяме един друг. Кой го е грижа дали имаш целулит или имаш бръчки?

Снимка: Getty Images

Линдзи Вон се надява, че като разкаже за своите притеснения относно тялото си, ще помогне на други хора да прегърнат това, което ги прави уникални и да спрат да се сравняват с околните.