Миналата година Йордан Белев не можа да участва в ритуала на Йордановден заради тежко прекаран коронавирус, но тази се включи.

„Не успях да извадя кръста, но съм щастлив, че участвах. Денят минава добре, постоянно отговарям на обаждания за имения ден“ – сподели пред LadyZone.bg Данчо, който през 2017 и 2020 г. е хващал пръв кръста на ритуала в Габрово.

На ритуала заедно с Петър Байданов
Снимка: Личен архив

Илюзионистът е кръстен на дядо си, който е вече на 87 години.

„Декември беше слабичък за изяви, може би най-слабият от 15 години насам. Хората празнуват на малки групи и няма работа за илюзионисти. Иначе в строителството има работа. Правя вътрешни ремонти и имам няколко обектчета. Само да сме здрави!“ – разказа ни Йордан Белев.

Снимка: Личен архив

Вчера неговата 11-годишна дъщеря, която живее в Братислава с майка си, му е звъннала по телефона с молба. Данчо казал, че ще й помогне, но я помолил да научи наизуст „Отечество любезно, как хубаво си ти!“ на Иван Вазов.

„Яна живя в България до 4-та си година и знае български много добре. Всяко лято си идва тук“ – споделя Данчо за дъщеря си.

Снимка: Личен архив

Участникът във „Фермата“ 6 иска да възроди създадения от него фестивал „Магична среща Златна котка“, който бе в пауза заради пандемията. Ако всичко върви по план, на 26 и 27 февруари фестивалът ще се проведе в Габрово с международно участие. 

Снимките са предоставени от Йордан Белев специално за LadyZone.bg