На своя имен ден Йордан Белев се включи на живо в „Преди обед“ от болницата в Габрово.

„Вече съм по-добре, но след 26 декември имах много тежки дни. Особено 2-3 дни, в които беше ужасно. Здравият на болния не вярва, но беше страшно! Седем-осем дни бях с температура 39 и над 39 градуса. Това те смазва!“ – сподели участникът в последния сезон на „Фермата“.

„С Камелия бяхме вкъщи на Коледа. След една тренировка седнах потен на дивана и усетих как се разболявам. Започнах първо с противогрипни средства. На петия ден си направих снимка на белите дробове и бяха чисти. След два дни обаче не можех да дишам. Краката и ръцете ми отказаха. Добре, че линейката дойде за минути“ – разказа Йордан, който в предишни години на именния си ден два пъти е хващал кръста.

„Бях на часове от най-лошото. Искам да поздравя лекарите, много са отзивчиви. Направих три поредни PCR теста. Първите два бяха отрицателни, но третият е положителен… Призовавам хората да обръщат внимание на най-близките си, да им казват, че ги обичат. Българите сме твърдоглави и докато не се сблъскаме с най-лошото, не вярваме. Пазете се и бъдете по-разумни!“ – заяви илюзионистът от болницата и допълни, че първото, което ще направи вкъщи, е да прегърне годеницата си Камелия.

Той сподели, че на днешния празник има пропуснати 30-40 обаждания и много СМС-и, но ще може да отговори след няколко дни, когато е по-добре. Дани Белев обеща след месеци, когато няма ограничения, да направи голямо парти с приятелите си.

Целия разговор можете да видите във видеото горе.