Панираният кашкавал - онова малко млечно парченце, покрито със златиста хрупкава коричка, а в средата меко и разтеглящо се по забавен начин. не е ли едно от нещата, които българите особено много обичат? Перфектно си подхожда с таратор или салата от пресни краставици и домати.
За съжаление, това е и едно от ястията, с които често се случват провали в кухнята. кашкавалът се разтича, изгаря, става прекалено мек и се лее, или става твърд и е като гума.
Как се прави паниран кашкавал, без да се разтече? Предлагаме ви 7 техники, които ще ви гарантират, че нищо от гореизброеното няма да ви се случи и накрая ще получите вкусен, топящ се в устата паниран кашкавал.
1. Кашкавалът се увива в кора за баница, след което в се потапя в панировката.
2. Парчето кашкавал предварително се потапя в ледена вода и чак след това в панировката.
3. Кашкавалът се потапя в яйце и брашно и се прибира в камерата на хладилника за 20 минути. След това отново се потапя в яйце и се пържи.
4. Избирайте добре самия кашкавал. Трябва да е по-твърд на пипане. Това означава, че е узрял.
5. Двойна панировка. Прави се по следния начин - нарязаният кашкавал се потапя във вода, след това се овалва в брашно. Топва се в разбито яйце, след което в галета. Парчетата се оставят настрани и олиото в дълбок тиган или касерола се сгорещява. Преди да се изпържат, се топват отново в яйце.
6. Във водата, в която се потапя кашкавалът, се слагат няколко бучки лед.
7. Панираният кашкавал се прави в силно сгорещено олио.