„2024-а е година на демокрацията. Плутон, планетата на силата и властта, навлиза във Водолей за първи път от 250 години насам. Последният път е било по време на Френската революция и при подписването на Американската конституция. През 2024 г. най-много хора в историята на човечеството ще гласуват. Избори ще има във Великобритания, Индия, Русия… През 2024 г. ще трябва да решаваме на индивидуално и на глобално ниво“ – коментира астрологът Гал Сасон в "Тази събота и неделя" по bTV.

Той припомни, че Водолей е знакът на бъдещето и знак на научната фантастика.

„Когато преминавахме от Стрелец в Козирог през 2008 г., тогава Плутон създаде рецесията. Съдбоносен момент! Сега вие обсъждате паметниците, миналото, Сталин… Въпросът е какво искате да внесете в бъдещето“ – поясни Сасон.

Той препоръча да мислим за зодиака като за едно семейство.

„Имате един луд чичо – Уран, който ви посещава и създава хаос. След това е Плутон – силата, властта, който не идва толкова често. Имате Венера – красивата дама в семейството… България е Телец, Израел и Палестина също са Телец. В Израел също ходихме 5 пъти на избори за 2 години. Правителството е ужасно. Добрата новина за България е, че тя е Телец и сега Юпитер, добрият чичо, идва на гости, така че до края на май България има защита. След това – ще видим“ – коментира с усмивка астрологът.

Той добави, че в края на май Юпитер навлиза в Близнаци, така че България ще получи голям приток на енергия. Особено около юни, август и ноември.

„Асцедентът на България е Козирог – той е малко по-песимистичен, по-бавен, по-късно се развива, но има много потенциал в комбинацията с Телец. Телецът е майката природа, затова в България е толкова красиво, имате Розова долина. Сатурн е в Риби, а те са управлявани от Нептун – богът на земетресенията, затова за 2023 г. бях прогнозирал, че ще има много наводнения. Това ще продължи и през 2024 г.“ – убеден е Гал Сасон.

Според него войните ще станат по-интензивни, защото Северният възел, който наричаме Главата на дракона, е в Овен. За последно това се е случило през 2005 г. Тогава Израел се изтегли от Газа, така че това е модел – тогава всеки казва „Аз съм“.

„Исус, Мохамед и Мойсей са били Овен, но те не са били лоши. Просто са се опитвали да освобождават хората. 2024-а е година на освобождението. Година, в която да кажем „Аз съм“. България трябва да реши коя е. Когато знаете кои сте, тогава всичко е по-лесно“ – коментира Гал Сасон.

Той счита, че за войните в Украйна и в Израел ще е нужно време, за да приключат.

„За Близнаци 2024-а ще е добра година, ще има тласък и за Овен. Астрологията се управлява от Водолея, той е демокрацията. Всеки човек носи в себе си всички зодиакални знаци, така че някъде във вашата карта имате Овен, Телец и те се надигат. Най-внимателни трябва да бъдат Рибите, защото те трябва да са домакини на Сатурн. За Водолей също не е лесно, защото трябва да носи Плутон. Иначе 2024 ни носи числото 8. Прекрасно число – носи безкрайност, магия и вълшебство. Символ на единство и обединение“ – обобщи прогнозата си Гал Сасон.