„Тъжно ми е, че тази година няма да се видим на живо през декември, както се случваше през последните 10 години. И понеже преди винаги аз ви идвах на гости, сега реших, че ще е хубаво вие да дойдете при мен. Това е градината, в която работя, тук, в Градът на ангелите“ – така започна своето обръщение Гал Сасон към зрителите на „Преди обед“ (bTV).

Той припомни, че 11 се нарича „господарско“ число, защото единицата се вглежда в единицата като в огледало. Вярва се, че това е символ на единството.

„Господар (повелител, експерт) е онзи, който може да погледне във всеки човек и да види Господ в него. Не да гледа към небето и да казва, че Господ е там. Господ не е там, той е навсякъде. Всеки път, когато видите Господ в някой човек, това е 11, това е майсторското число“ – обясни Гал Сасон.

Според него 15 ноември е по-важна дата от 11.11. Тогава ще имаме новолуние в Скорпион. Това е и първият ден, в който Марс отново ще се движи напред, след като е бил ретрограден от 10 септември, причинявайки много щети на хората. На 29 ноември и на 14 декември ще имаме затъмнения в Стрелец и Близнаци. Те ще забързат нещата, които се случват, докато се стигне до 21 декември – тогава ще имаме голямо съединение на Юпитер и Сатурн. То ще се случи за първи път от 20 години, но освен това за пръв път от 600 години насам ще се случи във Водолей и ще сложи началото на нова ера – Ерата на Водолея.

„На 11 и 12 февруари официално ще влезем в тази ера и ще имаме страшно много планети, които са във Водолей за първи път от хиляди години насам. Много вълуващи неща се случват. Движим се далеч от Козирога, към Водолея, което ще донесе повече свобода и по-малко ограничения и консерватизъм. Това, което се случва в България в момента, се нарича „завръщане на Юпитер“. То се случва на всеки 12 години и е като целувка от Господ. Означава експанзия, възможности, отваряне на нови врати. Скоро ще започнете да го усещате – към края на тази и началото на другата година. Българите като цяло ще се почувстват по-щастливи“ – коментира астрологът.

Той уточни, че Сатурн и Юпитер се движат далеч от Козирог, което е добре. Първо Сатурн ще излезе от Козирог, а през 2023-2024 г. и Плутон ще напусне Козирог. Той е там от 2008 г. и се усеща все едно го носим на гърба си.

„Скоро идва краят на това, така че в България нещата се движат към по-добра посока. А и в целия свят, надявам се. Въпреки че 2021-ва е година на числото 5, а то води със себе си нестабилност и войни“ – завърши Гал Сасон и пожела на българите чудесен остатък от годината и весело посрещане на 2021 година!

В студиото на „Преди обед“ гостува нумерологът Милена Иванова-Еа, която също коментира датите 11 и 15 ноември.

„11 ноември не е подходящ ден за годеж или сватба. По-добре е да се избере ден, в който има осмица… 15 ноември наистина носи много добра енергия. Ако някой реши да започне нещо ново, например да пише книга, добре е да започне на 15 ноември. Тогава всички ретроградни планети ще са отминали“ – коментира Милена Иванова-Еа.

Целия разговор и обръщението на Гал Сасон (след 06:30 мин.) можете да чуете във видеото горе.