Няколко пъти сме писали за емблематичния годежен пръстен на принцеса Даяна, който нейната снаха Кейт Мидълтън наследи. Едва сега обаче става ясно, че пръстенът е наследен от по-малкия син на Даяна – принц Хари, а не от неговия брат Уилям. Когато вижда, че връзката между Уилям и Кейт Мидълтън е много сериозна, Хари решава да отстъпи пръстена на брат си. Предполага се, че една от причините за благородния жест е желанието пръстенът да бъде на ръката на бъдещата кралица, тъй като Уилям е пряк наследник на трона след баща си принц Чарлз.

Любопитната новина за пръстена разкри Пол Бърол – бивш иконом на Лейди Ди. В документалния филм на Amazon Prime „Историята на Даяна“ той споделя, че след нейната смърт на синовете е дадена възможност да си вземат за спомен нейни лични вещи.

Уилям е пожелал да вземе часовника Cartier, който бащата на Даяна – Спенсър, й е подарил по случай нейния 21-ви рожден ден.

Хари взима годежния пръстен, като веднъж е споделил „Помня как хващах ръката на майка и усещах големия пръстен“.

Години по-късно принц Хари поръчва годежен пръстен за Меган Маркъл, чийто основен диамант е от Ботсвана – място, където двамата влюбени са били на почивка. Другите два диаманта в пръстена са принадлежали на майка му Даяна.

Годежният пръстен, който Кейт Мидълтън носи, е изработен от 18-каратово бяло злато и 14 диаманта, разположени около 12-каратов син цейлонски сапфир. Освен голяма емоционална стойност бижуто има и висока реална цена - 300 000 лири.