Преди няколко дни в Инстаграм профила на Кейт Мидълтън и принц Уилям бяха публикувани кадри, показващи как двамата работят в условията на изолация в имението Сандрингам, Норфолк.

И този път от бдителния поглед на светските репортери не убягна и най-малкият детайл. Те забелязаха, че облечената с коралов костюм на Marks & Spencer Кейт носи златната си сватбена халка, но не и емблематичния годежен пръстен, принадлежал навремето на принцеса Даяна (1961-1997).

Вероятно 38-годишната Кейт Мидълтън не носи пръстена със сапфир и диаманти, за да измива по-добре ръцете си, което е важно условие за предпазване от коронавируса.

Списание People припомня и друг случай, когато пръстенът не е бил на ръката на херцогинята на Кеймбридж – през януари тя посети детска болница в Лондон и се съобрази с изискването за минимален брой бижута и детайлно измиване на ръцете преди самото влизане в отделенията.

Годежният пръстен на Кейт Мидълтън е изработен от 18-каратово бяло злато и 14 диаманта, разположени около 12-каратов син цейлонски сапфир.

Сватбената й халка е далеч по-семпла и е направена от уелско злато – традиция, чието начало е поставено през 1923 г. Оттогава до днес всички венчални халки в кралското семейство се правят от уелско злато.