Броени часове, след като официално обявиха годежа си, принц Уилям и избраницата му Кейт Мидълтън разкриха пред медиите и някои подробности за предложението за брак, пръстена и притесненията на бъдещата принцеса.

Беше много романтично. Случи се по време на прекрасната ни почивка в Африка, в една тиха вила”, спомня си Кейт момента, в който е отговорила с „да” на предложението за брак.

Уилям обясни, че не смята, че се е забавил с важната стъпка, въпреки че я предприе почти девет години, след като официално представи Кейт в британския кралски двор.

Всъщност сега му е времето. Двамата сме много, много щастливи и аз се радвам, че я имам до себе си”, умилява се принцът.

Бъдещата булка показа и годежния си пръстен – овален сапфир, ограден с диаманти, който принадлежал на покойната майка на Уилям – принцеса Даяна.

Мисля, че идеята да подаря именно този пръстен на Кейт, е добра, защото майка ми не може да е до нас в този момент, за да сподели радостта и вълнението ни. Това е моят начин да я държа близо до случващото се”, коментира принцът.

Годеницата му определя като „плашеща” перспективата да стане част от кралската фамилия на Острова.

Определено е напрягащо, защото не познавам добре двора и правилата за поведение, но имам желание да се науча бързо и ще положа усилия за това”, категорична е Кейт.

Сватбата ще се състои през пролетта или лятото на 2011 г. – около 30 години след венчавката на родителите на Уилям – принц Чарлс и принцеса Даяна.