И тази птичка крилата
ИГРА я всички наричат,
Навред я търсят децата
И до едно я обичат!

Ран Босилек
 
Бебешките игри са едни от най-милите, забавни и незабравими моменти от ежедневието на младите родители с техните мъничета. Няма по-приятни минути от тези, в които общуваме с малките си рожби, играем и се смеем заедно с тях. Няма да забравя и еуфорията, от която бях обхваната, ентусиазма и нетърпението, с които се хвърлих в припомняне и дирене на детски стихчета и песнички, известни още на нашите баби, на онези бебешки игри, оцелели през време и пространство. Тези весели залъгалки не са свързани с играчки, със скъпи музикални кутийки или електронни пеещи телефони. Те са взаимен обмен на смях и изненади, обмен на обич между родителя и малкото човече, обмен на минало и настояще.

И понеже си имам една великолепна, чудна и прекрасна баба – същинска енциклопедия на песни и стихове, пяла и разказвала на всички свои внуци, бързо се допитах до нея и понасъбрах солидно количество безценни бисерчета от съкровищницата на бебешките игри.

Предлагам да се докоснете до една малка част от тях. Изберете си някоя или пък научете всички – всяка една от тях ще изпълни времето, прекарано с рожбата ви, с много смях, радост и веселие! И не забравяйте – бебешките игри са немислими без пълното вживяване на родителите в света на мъничкото дете. Така че, поработете малко над артистичния си талант, вкарайте някоя и друга смешна физиономия и… действайте! :)

Към игрите >>