На Цветница ви предлагаме селекция жени икони, които винаги ще помним с тяхната красота, чар и стил. Към материала добавяме и техните любими цветя. 


Одри Хепбърн

Снимка: Getty Images/Guliver Photos


През 1997 г. в Холандия било внесено първото бяло лале и неговият създател решил да го кръсти на Одри Хепбърн. Актрисата дори присъства на церемонията и посвещаава красивото цвете на леля си.

 

 

Елизабет Тейлър

Снимка: Getty Images/Guliver Photos


Елизабет Тейлър е била известна с любовта си към цветята. На първата си сватба с актьора Ричард Бъртън през 1964 г. тя украсява цялата си коса с бели зюмбюли вместо воал.

Бриджит Бардо

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Невероятната Бриджит Бардо в последните години се превърна в активист и защитник правата на животните. Френската актриса има и любимо цвете, което е запечатано на една от фотосесиите, които тя прави през годините – обикновена маргаритка.

Мерилин Монро

Снимка: Getty Images/Guliver Photos


Мерилин Монро е обичала рози. Тези цветя отиват на подчертано изискания й стил и аура. На нейно име дори има кръстена роза. Малко хора знаят обаче, че на сутринта след нейната смърт, в дома й пристигат цветя, които тя поръчала и планувала да засади в двора си – бегонии, портокалови дръвчета и мексикански лайм.


Грейс Кели

Снимка: Getty Images/Guliver Photos


Розите били любимите цветя и на още една легендарна актриса и принцеса – Грейс Кели. Нейният съпруг принц Рение добре знаел това и през 1984 година поръчал да направят специална розова градина в нейна памет, която била достъпна за всеки, който иска да я види. Градината съществува й днес и се намира във Fontvieille Park в Монако.