Тази седмица стартира вторият сезон на култовия сериал „Съни Бийч“. Иво Аръков, който играе ролята на Младен, беше гост в студиото на „Тази събота и неделя“.

„Младен е персонаж, който е изграждан с много любов и с много сърце“, каза Аръков. „То си личи, че той вече си има душа и свой собствен живот.“

 

 

Една от най-забавните сцени, които зрителите ще видят в новия сезон, е с почти чисто голия Младен. Актьорът призна, че макар действието да се развива през лятото, сцената е снимана през зимата в неотопляван апартамент. За негов късмет всичко е станало бързо и не му се е наложило да мръзне дълго.

Персонажът на Иво Аръков има някои култови фрази в сериала. Самият той дава някои от идеите за нещата, които героят му казва.

 

 

„Има едно много важно нещо – за персонажа е важно да изглежда умен пред Дарина. И всяка една дума, която той научи, се опитва веднага да я вкара в употреба. Така се роди и думата „хипотезно“. Благодаря на сценаристите, които ми дават картбланш.“

Актьорът има много любими реплики от втория сезон, но не желае да ги споделя, за да не ограбва публиката от възможността да ги чуят в сериала.

 

 

В реалния живот Иво Аръков не говори с диалект, но е признавал, че му е отнело доста време да се отърве от него. В сериала обаче му се налага отново да говори диалектно.

„В този случай вече имаш оседлан кон, този диалект не е нещо, което ме подхлъзва да говоря така в ежедневието си“, обясни актьорът. „Когато се опитвах да го премахна, бях 100% уверен, че аз не говоря на меко и никой не можеше да ме убеди в противното. Благодаря на моите преподаватели, които ме записаха и след време ми пуснаха записа, за да чуя сам.“

 

 

Отнело му е година и половина, но е положил огромно старание и се е отървал от диалекта.

Най-драматичното нещо, което му се е случило по време на снимките, е че е трябвало да откаже на Би Би Си да снима сериал за тях.

 

 

„Беше много драматична ситуация и много трудно решение“, призна той. „За всички ни – и за продуцентите и за мен. Щях да играя украински престъпник. Но нямаше как да предам своя екип.“