Тази шоколадова торта е шедьовър в кулинарното изкуство. Приготвянето й не е толкова трудно, колкото може да ви се стори на пръв поглед. 

В брой 13 на списание BILLA Кулинариум може да откриете още рецепти за шоколадови изкушения и други кулинарни предизвикателства. Да не забравяме, че шоколадът е афродизиак и за Деня на влюбените е едно от най-подходящите ястия в любовното меню. На страниците на броя ви очакват споделени тайни за приготвяне на торта с мандарини, торта с нар и шоколад и торта с шоколад и фъстъчено масло. С BILLA Card списанието е ваше само за 0,99 лв.

 

Обърнете внимание на необходимите продукти за рецептата. Направете списък и напазарувайте това, което нямате в кухненските шкафове и хладилника си. На последната страница на списание "Кулинариум" ще откриете и талони, с които можете да закупите артикулите от BILLA с отстъпка. 

 

 

*Списание “Кулинариум” е най-тиражираното и най-продаваното кулинарно издание за уникален брой към края на 2017г. по данни на BluePoint от януари 2018 г.

Съставки

  • 200 г Малини
  • 1 ч.ч. сок от портокал
  • 250 г Пудра захар
  • 250 г Краве масло
  • 500 г Маскарпоне
  • 1 бр. Яйце
  • 50 г Какао
  • 200 г Бадемово брашно
  • 100 г Пудра захар
  • 1 бр. Портокал
  • 300 мл Сладкарска сметана
  • 2 бр. Яйца
  • 1 ч.л. Бакпулвер
  • 50 г Какао
  • 500 г Захар
  • 400 г Брашно
  • 100 г Шоколад
  • 250 г Краве масло

Начин на приготвяне

  • 1. Смесете захарта, кората на портокала, 1 с.л. какао, бакпулвер и щипка сол с брашното. 
  • 2. Разтопете шоколада, заедно с маслото, на водна баня.
  • 3. Разбийте белтъците на пяна. 
  • 4. В друга купа разбийте сметаната. Когато стане пухкава, добавете жълтъци и продължете да разбивате.
  • 5. Смесете всички съставки и разбъркайте добре. 
  • 6. Сипете тестото в предварително намаслена и набрашнена форма. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна, в продължение на 45 минути. Готовият блат се оставя да се охлади във формата. След като изстине, се изважда.
  • 7. Отделно се смесват пудра захарта, бадемовото брашно и какаото. Направете кладенче в средата и там чукнете яйцето. Омесете с ръце и оформете топка. Покрийте със свежо фолио и оставете да почине за 30 минути.
  • 8. Мекото масло за крема разбийте, докато побелее и стане пухкаво. Добавете маскарпонето и портокаловия сок и разбъркайте.
  • 9. Срежете изстиналия блат с дълъг, остър нож или конец, за да се получат два, по-тънки блата. Слепете ги с крема с портокали и маскарпоне. 
  • 10. Отгоре изсипете крема с какао. Разстелете го внимателно с нож или шпатула. Направете същото и със стените.  
  • 11. Декорирайте с пресните малини.