Наричат тази торта "Плачеща", защото е толкова вкусна, че човек би се разплакал от щастие.

Ако сте любители на плътния шоколадов вкус, със сигурност трябва да си я приготвите. 

Необходими продукти:


4 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. олио
1 1/2 ч.ч. прясно мляко
250 мл сладкарска сметана

5 с.л. какао
2 ч.ч. брашно

ванилия
бакпулвер


За шоколадова глазура:

3 ч.ч. прясно мляко
3 с.л. царевично нишесте
5 с.л. какао
6 с.л. захар
1 с.л. краве масло
50 г шоколад

Вижте предложение без глутен във видеото

Как се приготвя?

Разбийте яйцата със захарта за 5 минути с миксер на висока скорост.

Добавете олиото и прясното мляко.

Отделно се смесват смесват сухите съставки. Разбърква се с дървена лъжица. Добавят се към яйчената смес. 

Всичко това се изсипва в намазнена тавичка. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Охладеният блат леко се дупчи с вилица и се напоява с прясното мляко.

В купа се разбива сметаната, докато стане гъста смес и се образуват остри връхчета. По-смелите могат да проверят дали е готова, като обърнат купата наобратно. Ако не пада, означава, че е достатъчно твърда и добре разбита. 

Разпределете сметаната върху блата.

В друг съд смесете мляко, захар, какао и царевично нишесте. Сложете на котлона, на ниска температура и бъркайте, докато се сгъсти.

 

Отстранете от котлона и добавете маслото. За да сте сигурни, че няма да останат бучки, сложете в блендера до получаването на хомогенен сос. Изсипете върху сметаната.