Вкусният великденски козунак лесно може да изсъхне, да останат начупени парчета или просто да ни омръзне да го хапваме в натуралния му вид. В комбинация с други продукти, които могат да го направят сочен, като плодове и крем, се получава чудна и лека торта.
Съставки
- 200 г Ягоди
- 100 г Черен шоколад
- 300 г Бита сметана
- 3 с.л. Бадеми
- 1 с.л. Ром
- 3 бр. Жълтъци
- 150 г Захар
- 150 г Краве масло
- 500 г Козуначени кифли
Начин на приготвяне
- 1. Покрийте дъното на форма за торта с нарязани на кръгчета козуначени кифли или стар козунак.
- 2. Разбийте на пяна маслото и захарта.
- 3. Добавете един по един жълтъците, като след всеки разбивате сместа по около 2 минути.
- 4. Полученият крем смесете с рома и със смлените бадемови ядки.
- 5. Половината от крема нанесете върху козунака. Отгоре сложете плодчетата от сладко по избор. Сложете нов ред с плътно наредени кръгчета от козунак, ред от останалия маслен крем и завършете с парчета от козунака.
- 6. Тортата се покрива с разбита сметана и се поръсва обилно с настърган шоколад и ягоди.
Друг вариант за торта от стар козунак вижте тук: