Вкусният великденски козунак лесно може да изсъхне, да останат начупени парчета или просто да ни омръзне да го хапваме в натуралния му вид. В комбинация с други продукти, които могат да го направят сочен, като плодове и крем, се получава чудна и лека торта. 

Съставки

  • 200 г Ягоди
  • 100 г Черен шоколад
  • 300 г Бита сметана
  • 3 с.л. Бадеми
  • 1 с.л. Ром
  • 3 бр. Жълтъци
  • 150 г Захар
  • 150 г Краве масло
  • 500 г Козуначени кифли

Начин на приготвяне

  • 1. Покрийте дъното на форма за торта с нарязани на кръгчета козуначени кифли или стар козунак.
  • 2. Разбийте на пяна маслото и захарта.
  • 3. Добавете един по един жълтъците, като след всеки разбивате сместа по около 2 минути.
  • 4. Полученият крем смесете с рома и със смлените бадемови ядки.
  • 5. Половината от крема нанесете върху козунака. Отгоре сложете плодчетата от сладко по избор. Сложете нов ред с плътно наредени кръгчета от козунак, ред от останалия маслен крем и завършете с парчета от козунака. 
  • 6. Тортата се покрива с разбита сметана и се поръсва обилно с настърган шоколад и ягоди.

Друг вариант за торта от стар козунак вижте тук: