Днес Мария Илиева празнува своя рожден ден. Изпълнителката, която завладява публиката с песните си, е винаги усмихната. Със сигурност този рожден ден ще е много цветен за певицата, която е изпълнила къщата си с детска глъч, а сърцето и душата си с още любов. 

Скоро тя сподели, че да е майка е „свята женска мисия”. И това го каза от опит, защото през 2018 г. Мария Илиева роди сина си Александър, а миналата година на бял свят се появи и дъщеря й София. И разбира се, не пропусна и да обогати колекцията си от награди с тази за „Най-добра изпълнителка” на годината. Ето какво сподели пред Ladyzone Мария Илиева!

Мария, честита и сбъдната да сте! Как и с кого ще празнувате рождения си ден?

Благодаря много за вниманието! Този рожден ден ще отбележа в семеен кръг. Ще пропусна вечерното събиране с приятели, защото рано сутринта утре летя с бандата ми за Хага, където имаме концерт.

Снимка: Коко Кръстев

Каква емоция и енергия ви дават децата? Синът ви Александър какво казва за празника?

Децата са неизчерпаем източник на вдъхновение и щастие, напоследък и на бели (смее се)! Александър се вълнува, че ще празнуваме рождения ми ден, най-вече заради възможността да участва в духането на свещите на тортата. Харесва му тайно да се уговаря с баба си или с моя любим, за да ме изненада с цвете. А София се включва в празничните моменти с танци, пляскане с ръце и приповдигнато изреждане на петте думи, които знае.

По принцип какво е отношението ви към рождените дни – приемате ги като празник, или по-скоро ви карат да си правите равносметка?

Нямам нужда от специални дати, за да анализирам себе си във времето. За мен рождените дни са чудесен повод да празнуваме живота и да споделяме радостта от приятелството и любовта, да си показваме, че се обичаме, да правим вълнуващи изненади, да материализираме силата на мисълта си чрез думи, изречени в искрени пожелания. В края на годината обичайно правя равносметка на постигнатото в професионален план и съм щастлива с това, което ми се случи през изминалата година.

Какви подаръци ви носят радост?

Избрани и подарени с обич!

Кой рожден ден винаги ще помните? 

Имам доста запомнящи се и прекрасни рождени дни... Несъмнено един от най-специалните ми такива беше подарен от моята майка – Ваня Монева, която за един ден сбъдна мечтата ми да съм д-р Илиева.

Родена сте в първия ден от декември – месец, пълен с празници, но и с работа, защото професията ви е свързана със сцената, независимо дали е празникм или делник. До края на тази година имате ли участия и къде?

Действително декември е най-ангажираният месец в годината за всички артисти. Това е време, в което корпоративните партита са ежедневие, има и не малко концерти. Например на 03.12 очаквам всички българи на концерта ми в театър De NieuweRegentes, Хага (Нидерландия), на 16.12. ще направим яко парти с Влади Ампов - Графа в Смолян, а на 25.12 ви каня на „Коледно матине” в зала „България” от 11:00 часа, където заедно с Орлин Горанов, Еделина Кънева, оркестъра и хора на музикалното училище в София под диригентската палка на маестро Славил Димитров, ще представим разкошен репертоар от коледни песни. Веднага след това, на 26.12 каня всички на единствено по рода си парти в „Библиотека” (София), където заедно с Рафи, Маги Халваджиян, Геро и Любо Киров ще направим музикален преход между Коледа и Нова година. А на връх Нова година  имам удоволствието да пея в „Терма Вилидж” в Кранево. Така че с много музика и настроение ще посрещнем 2023 година и съм сигурна, че ще е незабравимо преживяване. За повече дати и информация всички верни музикални фенове могат да посетят профилите ми в социалните мрежи!

И какво ще си пожелаете днес?

Здраве и гигантско вдъхновение за най-добрия ми албум досега, по който започвам работа!