Кралица Елизабет Втора ще посрещне принц Хари и Меган Маркъл за историческия си платинен юбилей и не иска драмите да помрачават празника й. 

Цялото кралско семейство ще се събере, за да отпразнува рядкото събитие (повече за програмата вижте в btvnovinite.bg).

Снимка: Getty Images

96-годишният монарх за първи път ще види и правнучката си Лилибет на живо. Именно на платинения юбилей дъщерята на Меган и Хари ще отпразнува и първия си рожден ден.

Снимка: ALEXI LUBOMIRSKI

 

Херцогът и херцогинята на Съсекс и децата им ще отседнат във Фрогмор Котидж, техния дом в Уиндзор - на недалечно разстояние от замъка. Семейството им за пръв път ще се завърне в пълен състав, след като напуснаха Великобритания и се отказаха от кралските си постове. 

Желанието на кралицата е семейството да се събере без драмите да засенчват тържественото събитие. Кралицата е отбелязала, че иска юбилеят да бъде "повод, в който страната, включително собственото ѝ семейство, да се събере". 

Снимка: Getty Images

37-годишният Хари и 40-годишната Меган ще присъстват на националната благодарствена служба за кралицата в катедралата "Сейнт Пол". Най-вероятно ще се включат и в поне още един публичен ангажимент, но според различни източници хората не бива да ги "очаква на всяко събитие".

За първи път и принц Чарлз ще се запозне със своята внучка Лилибет Даяна. Принцът на Уелс никога, не е виждал Лилибет, а Арчи - откакто е бил бебе.

Не е ясно дали Съсексите ще прекарат някакво време насаме с Уилям и Кейт. Известно е, че именно Уилям беше най-силно засегнат от крайното решение на брат си да продължи живота си в друга държава и да се откаже от кралските привилегии и работа. 

Оттогава отношенията помежду им са обтегнати.

Снимка: iStock

Въпреки че кралицата винаги е настоявала за Хари и Меган да се говори с уважение, тя избра на балкона на Бъкингамския дворец да покани само действащите кралски особи. Което означава, че те двамата и децата им, няма да могат да се насладят на хубавата гледака от там за церемонията "Trooping the Colour".

КАКВО ОЩЕ ЩЕ СЕ СЛУЧИ ПО ВРЕМЕ НА ПЛАТИНЕНИЯ ЮБИЛЕЙ 

Ед Шийрън ще изпълни любовната си песен Perfect на юбилейното тържество в специална трогателна церемония в чест на кралицата и покойния ѝ съпруг, херцогът на Единбург. На финала на шествието по улиците на Лондон, преди националния химн, звездата ще изпее хитовата романтична балада, докато снимки на кралицата и Филип изпълват гигантските екрани около сцената. 

Снимка: Getty Images

250 боливудски танцьори ще спреминат по център, пресъздавайки брачното тържество от 1947 г. на кралицата и принц Филип.  

Платиненият юбилей е първото голямо събитие, което кралицата празнува без Филип, който е бил до нея по време на възходите и паденията на дългото ѝ управление. Именно Филип съобщава на 25-годишната принцеса Елизабет новината, че баща ѝ е починал и тя се възкачва на престола като кралица, докато те са на обиколка в Кения. 

Снимка: Getty Images

Той е първият, който й отдава почит, когато тя става новоизбраният монарх с церемония през 1953 г. Той е там и при сребърния и златния ѝ юбилей, както и когато тя става най-дълго управлявалият монарх през 2015 г.

Снимка: Getty Image

Британците ще похарчат 3 млрд. паунда през уикенда, посветен на юбилея. 

В Англия ще се проведат около 16 000 улични партита.

Според метеорологичната служба топъл въздух и много слънце ще съпътстват тържествата - прогноза, която не се случва често на Острова.  

  • Момиченцето на химиотерапия, с което Кейт Мидълтън се срещна, е в ремисия. Сега тя има съвет към принцесата
  • Ето защо Блейк Лайвли иска прошка от Кейт Мидълтън (СНИМКИ + ВИДЕО)
  • Кейт и Уилям благодариха за подкрепата: Изключително трогнати сме
  • 10 изненадващи факта за Кейт Мидълтън, които може би не знаете (СНИМКИ)
  • Как реагира майката на Кейт Мидълтън на новината за болестта ѝ? (СНИМКИ)
  • Коя е Кейт Мидълтън - от обикновеното момиче до принцесата с диагноза рак (СНИМКИ)
  • Кейт Мидълтън с рак - всичко, което знаем за заболяването й (СНИМКИ + ВИДЕО)
  • Втора кралска снимка е била дигитално променена - този път с Елизабет Втора (СНИМКИ + ВИДЕО)
  • Конспирациите с Кейт Мидълтън продължават: братът на принцеса Даяна с нови разкрития
  • Как Сашо Кадиев се пошегува с обработената снимка на Кейт Мидълтън

Вижте още за тържествата и в btvnovinite.bg: