В 90-минутно интервю пред Опра Уинфри, излъчено по Си Би Ес, Меган Маркъл и принц Хари направиха големи разкрития за живота в кралското семейство.

Меган Маркъл сподели, че е била пред самоубийство заради лошото отношение към нея. Още преди раждането на сина й Арчи във фамилията е имало притеснения колко тъмна ще е неговата кожа.

Разговорите по тази тема са били с принц Хари. По време на интервюто обаче той отказа да назове кой точно се е притеснявал, че Арчи ще бъде с тъмна кожа.

„Никога няма да споделя това. Бях шокиран, че тази тема се повдига“ – заяви Хари.

Кейт Мидълтън е раплакала Меган, а не обратното
Опра Уинфри попита дали са верни слуховете, които циркулират в пресата от години, че Меган е разплакала Кейт. Оказа се, че се е случило точно обратното.

Няколко дни преди сватбата (май 2018 г. – бел.ред.) Кейт беше разстроена относно облеклото на шаферките и ме разплака. По-късно Кейт Мидълтън се е реванширала, като е изпратила цветя и бележка, в която се извинява.

„Не споделям тази история, за да засегна Кейт. Тя е добър човек. Просто искам да коригирам невярната информация в медиите“ – сподели Меган.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

На ръба на самоубийството
Меган се е чувствала много самотна в кралското семейство. Психичното й състояние е било толкова лошо, че не е искала „повече да живее“.

„Споделих пред институцията, че имам нужда от помощ. Никога не съм се чувствала по този начин и имам нужда да замина някъде. Отговориха ми, че няма как да замина, защото няма да е добре за институцията. Говорих и с човешки ресурси, но нищо не беше предприето“ – разказа Меган Маркъл.

За да илюстрира огромната разлика между външния блясък и напрежението извън светлината на прожекторите, Меган даде пример с конкретна снимка от януари 2019 г. Повече за този момент четете тук:

Паралелите с Даяна и споделянето с неин приятел
Името на принцеса Даяна бе споменато няколко пъти по време на интервюто.

„В търсене на помощ говорих с един от най-добрите приятели на Даяна. Все пак той най-добре можеше да разбере в каква ситуация съм“ – призна Меган.

Снимка: Getty Images

Принц Хари е разочарован от баща си Чарлз
„В един момент баща ми спря да отговаря на позвъняванията ми. Много се разочаровах, защото той е минал през подобни изпитания и знае колко е трудно. Освен това Арчи е негов внук. Разбира се, винаги ще обичам баща си, но бях много наранен от неговото отношение. Ще продължа с опитите да оправим отношенията си“ – сподели Хари.

Относно брат си Уилям той каза, че го обича, а и двамата са минали заедно през ада. „Но в момента сме поели по различни пътища“.

Снимка: Getty Images

Младото семейство е в добри отношения с кралица Елизабет
Хари сподели, че е в „наистина добри“ отношения с баба си и че през последната година е говорил с нея повече от всякога (включително и видео разговори, за да се вижда тя с правнучето си Арчи).

„Тя е моят пълководец, нали? И винаги ще бъде“.

Меган също похвали кралицата и сподели, че е получила от нея красиви бижута по случай първия й съвместен ангажимент с Хари.

Снимка: Getty Images

Хари е останал без финансова подкрепа от Бъкингам
Принц Хари сподели, че в началото на 2020 г. фамилията на практика го е оставила без финансиране. С Меган не са имали планове да подписват договори с Netflix и Spotify за предавания и подкасти, но са го направили, за да имат някаква сигурност в доходите.

„Имах само парите, които майка ми е оставила“ – призна Хари.

При преместването им от Канада в Калифорния младото семейство е имало дом и охрана благодарение на милиардера и медиен магнат Тайлър Пери.

Първите дни на Меган в кралското семейство
Относно първата си среща с кралицата Меган призна, че е била изненадана, че трябва да се поклони.

„Мислех, че това се прави само ако има медии. Наложи се да репетирам поклона преди импровизирания обяд, на който се запознахме с Елизабет Втора. Казах на Хари „Та това е баба ти“, а той отвърна „Това е кралицата. Трябва да се поклониш.“

Меган призна, че не е проверявала какво пише в интернет за кралското семейство. Не го е правила и за Хари.

Снимка: Getty Images

Реалното подписване на брака е било три дни преди сватбената церемония
Милиони хора по света гледаха сватбата на Меган и Хари в замъка Уиндзор през май 2018 г. Реалното подписване на брака обаче е било три дни по-рано. Оженил ги е архиепископът на Кентърбъри.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Любимата реплика на Арчи
Хари разказа колко много радост им носи Арчи. Когато някой излиза от дома, Арчи винаги казвал „Карай внимателно“.

Наред с неприятните вести интервюто пред Опра Уинфри роди и една позитивна новина – второто дете на Меган и Хари ще е момиченце.

„Щастлива ли си с принц Хари след всичко това“ – попита водещата в края на разговора, а Меган Маркъл отговори „Повече отколкото във всяка приказка!“.

Очаквайте подробности за първите реакции след интервюто.