Всяка сватба си има официални, добре познати снимки, но и кадри „зад кулисите“, които показват интересни детайли: подготовката, напрежението или пък откраднатите мигове за кратка почивка. Освен това кралските сватби си имат и предварителни репетиции, на които се уточняват всякакви детайли от протокола и телевизионното излъчване. Вижте тези 9 снимки, показващи подобни моменти.

Меган Маркъл и принц Хари
На 19 май 2019 г. двойката отпразнува една година от брака си с видео, съдържащо любопитни кадри.

Принцеса Даяна и принц Чарлз
Снимка от 1981 г., на която Даяна разговаря с 5-годишната си шаферка Клементина Хамбро. В кадър е и кралица Елизабет, която тогава е само на 55 години.

А този фотос е от 27 юли 1981 г. – репетицията за сватбата в катедралата „Свети Павел“. Зад принц Чарлз е брат му Андрю.

Снимка: Getty Images

Кейт Мидълтън и принц Уилям
Пренасяме се в 28 април 2011, когато Кейт Мидълтън и принц Уилям правят репетиция за сватбата. На тази снимка виждаме булката в компанията на принц Хари, който е едва на 26 години.

Снимка: Getty Images

Принцеса Юджини и Джак Бруксбанк
Ето го отново принц Андрю, когото видяхме преди малко. Тук вече е в ролята на бащата на булката – принцеса Юджини.

Зара Филипс и Майк Тиндъл
Една от внучките на кралица Елизабет се омъжи за национала по ръгби Майк Тиндъл на 30 юли 2011 г. в Единбург, Шотландия. Тази снимка е направена ден по-рано по време на репетицията.

Снимка: Getty Images

Принцеса Виктория и принц Даниел
Отиваме до Швеция. Тази снимка бе публикувана наскоро по случай 10-та година от бляскавата сватба на принцеса Виктория и принц Даниел.

Принц Карл Филип и принцеса София
На 13 юни 2020 г. шведският кралски двор отбеляза 5 години от сватбата на принц Карл Филип и принцеса София с 10 снимки „зад кулисите“.

Още кадри от тържеството можете да видите тук:

Лейди Габриела Уиндзор и Томас Кингстън
Лейди Габриела Уиндзор е чак на 52 позиция в линията за онаследяване на британската корона, но приказната й сватба на 18 май 2019 г. привлече вниманието на медиите.