Шведската кралска двойка празнува кръгла годишнина от своя брак. На 19 юни 2010 година принцеса Виктория се омъжи за Даниел Уестлинг. Шведският кралски двор отбеляза повода няколко дни по-рано, публикувайки впечатляваща фотосесия на двойката. На нея принцеса Виктория сменя няколко зашеметяващи тоалета, включително красива рокля в цвят пепел от рози и една в черно. Впечатляващите снимки са дело на шведската фотографка Елизабет Тол и са направени в двореца на крал Густаф III в Хага.


Историята на Виктория и Даниел започва през 2001 година, когато бъдещата кралица тъкмо се е върнала от Щатите, където учи в университета Йейл. Тъкмо е приключила дългогодишна връзка с предишен партньор, когато решава да посети бутиков фитнес салон в Стокхолм по препоръка на нейн близък приятел. Негов основател е именно бъдещият й съпруг Даниел Уестлинг. Той се превръща в нейн личен треньор, а по-късно кралицата споделя, че любовта не е пламнала от пръв поглед.

През 2009 година по време на пресконференция, на която техният годеж е оповестен, Виктория заявява „Даниел и аз имахме много хубаво приятелство. Това беше приятелство, което израсна и се превърна в любов.“

Даниел допълва: „Нашето приятелство прерасна в любов. То е перфектната химия между нас.“

Самият Даниел не е напълно подготвен за медийното внимание, с което е обсипан като бъдещ съпруг на принцесата. Родителите на Виктория, кралят и кралицата на Швеция, се съмняват, че обикновен човек от народа ще се справи със задължения на принц и ще е неотлъчно до своята съпруга, на която й предстои един ден да стане кралица.

Снимка: Getty Images

Само Виктория и Даниел знаят какво им е коствало, за да докажат силната връзка помежду си и желанието да бъдат заедно независимо различията в социалния и финансов статус. 10 години щастлив брак обаче са истинско доказателство за тяхната любов и отдаденост. Двамата имат и 2 деца - принцеса Естел, херцогиня на Йостерготланд (родена на 23 февруари 2012 г.), и принц Оскар, херцог на Сконе (роден на 2 март 2016 г.).

Снимка: Getty Images