Принц Карл Филип и принцеса София съобщиха, че очакват трето дете с романтична черно-бяла снимка, направена до голямо огледало в двореца.

В официалното съобщение на шведския кралски двор се казва, че принцеса София е добре, а раждането се очаква през март или април 2021 г.

В края на ноември бе оповестено, че принц Карл Филип и принцеса София са дали позитивен тест за коронавирус и са с „леки симптоми“. Те бяха поставени под карантина с двете си деца Александър и Габриел.

Карл Филип е единственият син на крал Карл XVI Густаф и кралица Силвия. Той е четвърти в линията за онаследяване на трона след по-голямата си сестра Виктория и нейните деца Естел и Оскар.

През юни Карл Филип и София отпразнуваха пет години от бляскавата си сватба. Още снимки от приказното тържество можете да откриете в галерията горе.

Снимка: Getty Images

Само преди дни бе съобщено, че и британският кралски двор очаква бебе. Внучката на Елизабет Втора – Зара Тиндъл, е бременна с третото си дете. Освен това през 2021 г. в Бъкингам ще има още едно бебе, защото принцеса Юджини също е бременна.