Шведската кралска фамилия отбеляза осмия рожден ден на принцеса Естел, като публикува две нейни снимки в официалния си Instagram профил.

На една от снимките Естел е заедно с 3-годишното си братче Оскар. Кадрите са направени в средата на февруари в двореца Хага, намиращ се в покрайнините на Стокхолм.

Естел е най-голямото дете на принцеса Виктория и това я прави втора в линията за онаследяване на трона, заеман в момента от крал Карл XVI Густаф.

Миналата седмица кралското семейство публикува в Instagram любопитно видео от посещението на Естел и майка й в най-голямата катедрала на Стокхолм, където тя се запозна отблизо с органа, съставен от 3500 тръби.

Именно в тази катедрала през юни 2010 г. родителите на Естел сключиха своя брак. През 1976 г. тук се е оженил и дядо й крал Карл XVI Густаф.

Преди няколко дни в шведския двор отбелязаха рождения ден и на друга внучка на Карл XVI Густаф – принцеса Леонор навърши 6 години. Тя е най-голямото дете на принцеса Маделин и Кристофър О‘Нийл. От есента на 2018 г. семейството живее в Маями, щата Флорида.

През октомври 2019 г. крал Карл XVI Густаф изключи пет от своите внучета от кралския двор с цел да се намалят големите разходи, които данъкоплатците плащат за монархическата институция.

Това са трите деца на Маделин – Леонор (6 г.), Николас (4) и Адриен (1), както и двамата синове на Карл Филип – Александър (3) и Габриел (2).