Италианският художник Алесандро Паломбо вярва, че иконичните герои от анимационните филмчета и комиксите могат да се използват за разпространение на важни послания. 

Последният му проект е доказателство, че има право - изобразявайки някои от любимите ни герои като жертви на насилие, той се надява повече хора да си дадат сметка за грозната действителност, която не бива да подминаваме. Или да премълчаваме.

Междувременно и ако темата не ви оставя безразлични - можете да се включите в инициативата "Извърви километър в нейните обувки", която ще се проведе днес (8 март) и носи същото послание, като проекта на Паломбо.

Насилието над жените се случва всеки ден и навсякъде, сочи най-мащабното по рода си изследване в света, посветено на насилието над жените. Изследването е реализирано от Агенцията на Европейския съюз за основните права (FRA).

Изследването разкрива степента на злоупотреба, понесена от жените в семейната и обществената среда, на работното място, включително и в интернет пространството. Изследването сочи широкото разпространение на насилието над пълнолетни жени, но също така и представя резултатите по отношение на физическо и сексуално насилие, засегнало жените в детството им.

Повече за резултатите от изследването >>