"Ценя думата обич, много", каза наскоро голямата българска актриса Цветана Манева. Тя сподели и думите, в които майка ѝ е вярвала: "Казвай обичам те, без да мислиш какви ще бъдат последствията, когато обичаш, казвай "обичам те"!

Обичта е много важна. Да я носиш, без да се замисляш дали от отсрещната страна ще получиш същото. Важното е ти да обичаш.

Цветана Манева

С думата обич откриваме и темата ни през май. Тя е посветена на думите, които жените обичат. Думите, които карат жените да се усмихват. Онези, които докосват женската същност, която, признаваме, е безкрайно разнолика. 

Макар, както преди време ни призна Цветана Манева, да има моменти, в които тишината казва повече, обичаме да чуваме, че сме красиви (независимо от килограмите, цвета на кожата и годините), че сме умни, че можем да се справим със смяната на спукана гума, че не можем, защото сме крехки (понякога и това обичаме да чуем за себе си, нищо, че се бунтуваме).

Обичаме да чуем "мамо", други предпочитаме да сме просто "любима", "слънце" или "шемет мой". Думи като шопинг, чанти и обувки отключват пък други наши центрове на щастието. Обичаме масажи, вино и шоколад. Обичаме и секса. Животът в неговата пълнокръвност. Носим цвят в този живот. Носим страст. И през май ще си говорим за всичко това!

За да сме близо до вас, нашите читатели, тук събираме вашите думи, които обичате да чувате.

Съвсем не сме приключили със събирането на думи, така че, ако още не сте, споделете с нас: