.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Постни рецепти на деня - 21 декември 2014: Елда с гъби

д-р Вергиния Николова | преди 4 години
2110289859.jpg
Гъби печурки, елда, чесън, чушка, олио, черен пипер, кромид лук, копър, магданоз

Навлизаме в последните дни от Рождественските пости, в които се забранява консумацията на риби и морски дарове. Това е най-стриктният период за постене, когато се консумира само растителна храна с олио.

Ето рецепта за елда с печурки:

½ ч. ч. елда 

250 г гъби печурки

1 голяма глава кромид лук

2-3 скилидки чесън

1 чушка

1-2 с.л. олио

2-3 стръка свеж магданоз или копър по желание 

Гъбите се нарязват на плочки и се слагат в сгорещеното олио. Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се прибавят към гъбите. Задушават се в мазнината до златисто. В сух дълбок тиган елдата се запича, докато се появи лек орехов аромат, след което се залива с две чаши топла вода. Овкусява се с черен пипер и сол. Сварената елда се смесва със задушените зеленчуци и се разбърква. Поръсва се с копър или магданоз по желание.

Още разнообразни идеи за ястия в дните за постене ще откриете в "Постни рецепти на деня”.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?