Авокадото се характеризира като храна, която притежава съвършен баланс от хранителни вещества с висока хранителна и енергийна стойност. Изследванията показват, че този плод с крушовидна форма е много добра храна за поддържане на здраво сърце. 

Рецепта за 4 порции

Необходими продукти

  • 2 бр. авокадо
  • 3 скилидки чесън
  • 1 бр. лайм
  • 2-3 с.л. зехтин
  • 1 щ. сух кардамон
  • 1 щ.смлян кимион
  • Сол на вкус 

Снимка: iStock (Архив)

За да стане гуакамоле, е нужно само да добавите домати, нарязани на малки кубчета и червен лук

Начин на приготвяне

Когато не е твърдо на пипане, авокадото е готово за консумация в свеж вид. Измийте и го разрежете на половина по дължина и отстр

анете костилката. Издълбайте с лъжица месестата част до кората. Размачкайте с вилица на каша. Прибавете пресования чесън. Овкусете с щипка кардамон и кимион. Полейте със зехтин и сока от половин лайм или лимон и разбъркайте, докато се получи хомогенност на вкусовете.

Украсете с листенца магданоз. Сервира се с тортили, тортила чипс, крекери или препечени филийки пълнозърнест хляб.

Рецептата на Биляна Стамова за скариди с авокадо - вижте в следващото видео.

Последвайте ladyzone.bg във FACEBOOK

Последвайте ladyzone.bg в INSTAGRAM

Последвайте ladyzone.bg в ТIKTOK