1 юни е - Денят на детето и сигурно се чудите как да прекарате празника и да зарадвате вашето мъниче? Каквото и да изберете, помнете, че най-важно е доброто настроение, усмивките по лицата на децата и сияещите им от щастие очички.

Превърнете този ден в истинско удоволствие и наслада за вашето дете (вашите деца). Облечете детето с блузка от любов, панталонки, рокличка (поличка) модел "ласката на мама (тати)", и обувчици от нежност му сложете, а за разкош може да добавите шапчица целувка.

Всеки от нас най-добре познава детето си. Според неговите предпочитания изберете и нещата,които ще правите в този така важен ден. Накарайте детето ви да се чувства специално, важно, значимо. Покажете му, че това е Неговият ден, че то е личност, която вие цените, уважавате и на която много държите. Поглезете го, дайте му това, което знаете, че харесва.

Ето няколко предложения, които се надявам да са ви полезни:

1. Подгответе малко подаръче за вашето съкровище.

2. Информирайте се за организираните за празника различни прояви - концерти, игри, аниматори и заведете детето на това, което смятате, че най-много ще му хареса.

3. Може да го заведете на куклен театър.

4. Купете му лакомствата,които обича - сладолед, близалка, торта, бонбони, шоколад, дъвки. Разрешете му да яде чипс.

 

5. Ако детенцето ви е по-малко, може да изпълните стаята му с много балони (или хола, ако все още няма собствена стая). Това ще засили чувството му за празничност.

6. Пуснете детски песнички или музиката, която харесва, и потанцувайте с него в къщи. Скачайте, смейте се, веселете се.

7. Ако обича животните, може да го заведете да се вози на малко конче пони. В конните бази предлагат такава възможност.

8. Посетете зоологическата градина (ако, разбира се, там, където живеете или в близост има такава).