Жена на 27, която е все още дете и затова си позволява да мечтае толкова много. Дори да сбъдва мечти. Свои и чужди. Социопат, наистина, номад, който не може да живее без любов, добра литература и театър, и добра храна. Познавате я като Рене Карабаш, но се казва Ирена Иванова и не разбира фразата "няма нищо по-лошо от една амбициозна жена". Смята, че това е фраза, която се използва от нереализирани мъже. Но това е друга история...

Какво ново около теб напоследък?

Имам нов дом, в който е много светло. Спечелих три големи награди за главна женска роля, за участието си в "Безбог" на Ралица Петрова. От лятото насам пиша роман, който се надявам да излезе идната година. С колегите поети Илиян Любомиров и Константин Трендафилов започнахме един нов читателски формат, който тепърва предстои да развием и да правим не само в София, а и в други градове на България. Започнах репетиции за новият ми театрален спектакъл "Очи сини коси черни" по Маргьорит Дюрас. Проект, който ще се реализира в един месец с премиерата на филма "Безбог", която ще се състои между 9-19 март в рамките на София Филм Фест. Това е в общи линии. Иначе кучето на баща ми вчера роди 10 кученца. Какво по-хубаво от това!

Най-странното нещо, с което не се разделяш?

Не се разделям със себе си. С една карта десетка спатия, няколко играчки от шоколадови яйца и бележките в джобовете на раницата ми, на които от едната страна пише "кисело мляко и хляб", а от другата страна "обичам те"

Личното ти удоволствие от LadyZone?

Протягам се, правя си кафе, прочитам си хороскопа в LadyZone и денят вече може да започне. Май съм типична жена?

Статията, която обичаш най-много в LadyZone?
Не е една, обичам да разглеждам раздела „Интериор“, тъй като харесвам вътрешен дизайн и се занимавам с това, когато имам нужда да се разтоваря и да направя нещо с ръцете си. Статията обаче, която първа изниква в главата ми е "Вечните мъдрости на Карлос Кастанеда", една от които гласи: „Защо не направиш хартиен човек в истински ръст, закачиш касетофон към него, който редовно да казва "аз", и я забучиш в задния си двор, така, че да ти напомня какво си?”.

Впечатленията ти от LadyZone през годините?
Същите, които ми носи това да наблюдавам как азалията разцъфва ден след ден.

Какво би променила в сайта?

Тъй като в раздел Лайфстайл има подраздел Артbox, бих го разделила на две: "арт по света" и "арт у нас".

Какво искаш да намираш по-често в него?

Повече статии за литература и театър. Разбира се. Това никога не бива да стига.

Твоето пожелание за 6-ия рождения ден на LadyZone?

Да продължава да кара всяка жена, която го чете да се чувства като в страната на чудесата. Това е времето, което трябва да си открадне всяка жена сутрин сама, с кафето, себе си и Ladyzone.

Нарисувай ни празнична картичка!