Повече от 6 месеца след като беше намерен мъртъв в къщата на свой приятел в Лос Анджелис, беше разкрита и причината за смъртта на рапъра Coolio. 59-годишният музикант е починал от „случайно“ предозиране с фентанил, хероин и метамфетамин на 28 септември, според съдебния лекар на окръг Лос Анджелис.

Докладът на медицинското лице изброява още и неуточнена кардиомиопатия, астма и скорошна употреба на фенциклидин като други значими причини и състояния, допринесли за смъртта му.


Кардиомиопатията е заболяване, което засяга сърдечния мускул и може да го втвърди, увеличи или удебели, което затруднява функцията му да изпомпва правилно кръвта към останалата част от тялото, според клиниката в Кливланд. А фенциклидинът, известен също като PCP, е уличен наркотик, който причинява халюцинации.


По информация на TMZ, говорителят на Coolio е разказал как се е стигнало до смъртта на Артис Леон Айви Джуниър, както е истинското име на певеца. Докато бил в къщата на свой приятел, той отишъл до тоалетната. След като се забавил, приятелят му го извикал, но музикантът не отговорил, след което Кулио бил намерен на земята. Приятелят му извикал помощ, но докато тя пристигне, той бил мъртъв.

Снимка: Getty Images



Coolio стана световноизвестен като изпълнител на песента "Gangsta's Paradise", станала саундтрак към филма "Опасен ум" (Dangerous Minds) през 1995 г.

Заради филма песента е номинирана за наградата на MTV в категорията "Най-добра песен".