Телевизионната водеща на сутрешното предаване "Преди обед" Десислава Стоянова се превърна в една от най-обичаните телевизионерки след завръщането си на екранна преди три години. Някои зрители си я спомнят от репортажите в "Новините" на bTV  в периода 2002 - 2007 г. С широка си усмивка, пъргав ум, ясен изказ и интелект Деси даде това интервю веднага след 150-те минути в ефир на живо без никаква сянка на умора.

Как съвместявате работата си на водеща на сутрешното предаване "Преди обед" със задълженията си на съпруга и майка на две момчета - близнаци?

Всичко е въпрос на желание, но на моменти е трудно. Благодарение на това, че станахме родители със съпруга ми в зряла възраст, сме си наредили приоритетите по правилния начин. Не позволявам на работата да превземе изцяло живота ми. Смея да твърдя, че съм доста отдаден на работата човек. Освен това съм перфекционист. Изпипвам нещата до последния детайл - да съм прочела, да знам, да съм си проверила всичко във връзка с темите и гостите в предаването, а това отнема много време и енергия. Старая се това да не пречи на времето, което прекарвам с децата си. Общо взето съм се разделила между тези две неща - семейството и работата. В момента няма място за нищо друго.

Как се поддържа тази отлична форма, в която сте сега?

Разчитам на добър ген. Това е късметът ми в случая. Напоследък си казвам, че трябва да си осигуря по някакъв начин малко повече време за самата себе си. На този етап не съм успяла да изчисля как точно да се случи това, от къде да извадя още един-два часа в денонощието, за да тръгна редовно на спорт, например. Ние със Сашо Кадиев често се шегуваме, че в рубриката на Лили Стефанова в "Преди обед" в понеделниците, тя ни запознава с различни форми, а ние не помръдваме. Това е обективната истина. Последен път, когато съм влизала във фитнес зала беше по Коледа, когато Стефанова ни заведе там и къде на сериозно, къде на шега направихме по една тренировка. Не е нещо за хвалене, но оттогава не съм стъпвала в зала за спорт.

Как прекарвате времето с двете си деца момчета - близнаци?

Цялото  време след работа като ги взема от детската градина, някъде около 6:30 до момента когато ще си легнат, те диктуват моята заетост. Обичат да се боричкат, да се гъделичкат, да играем на "Не се сърди човече", да четем книжки. Последно, което правихме е, че се качих с тях на кръг 4 в Коколандия в Борисовата градина. Има между дърветата препятствия, закачаш се с карабинери за едно осигурително въже и се прекатерваш от едното дърво до другото. И разбира се, не трябва да те е страх от високо. За децата е много вълнуващо приключение да ги минават тези кръгове, които са 5. 

Продължава>>>