Внимателно използвайте мазнината за готвене

Предпочитайте растителните масла не само за салати, но и за готвене - слънчогледово олио, сусамово, пшенично, ленено масло, шафраново, соево, олио от гроздови семки. Употребата им в храненето внася разнообразие във вкуса на ястията и допринася за предпазване от сърдечно-съдови заболявания. Например зехтинът лесно се усвоява и предпазва от чернодробни  и жлъчни болести.

Снимка:Thinkstock/Getty Images

Намалете големината на порциите

Количеството, от което имате нужда на едно хранене са следните: сготвено месо, пилешко, риба - 150 г; сирене - парченце 50 г; кисело мляко - 250 мл; зърнени закуски, овесена каша, варен ориз  в обем, колкото купичка за крем карамел.

Снимка:Thinkstock/Getty Images