Съществуват храни, които карат мазнините в тялото ни да се разграждат по-бързо. Може би ви звучи твърде добре, за да е истина. Но това е факт! Тези храни увеличават метаболизма ни и елиминират токсините в тялото, които пречат по-бързо да се осъществят обмените процеси и изгарянето на излишните мазнини.

В борбата с нежеланите килограми на помощ идват няколко полезни храни, но те трябва да бъдат съчетани с правилно хранене. Не очаквайте, че чудото ще се случи, ако се храните нездравословно и в менюто ви преобладава бързото хранене, пици, сандвичи, чипсове и подобни.

1.Зеле
Царят на зеленчуковия рай, освен че е изключително питателен, спомага за потискането на апетита и изчистването на токсините от тялото. Четири листа зеле (обикновено толкова се слагат в една салата) съдържат 10 грама фибри и достатъчно детоксични вещества, които да заредят и прочистят тялото ви за 48 часа.

Идеи за вашето меню: Нарежете прясна зелка и добавете авокадо, жълти чушки и чери домати. Опитайте да си направите чипс от зеле или си сок от зелев сок.

5 храни за плосък корем>>

2.Броколи
Хранителните вещества, съдържащи се в броколите (фитонутриенти и сулфорафан) спомагат за бързото сваляне на килограмите. Те стимулират ензими, които предизвикват по-бързото топене на мазнините.

Идеи за вашето меню: Задушете броколи и нарязани лимони, като накрая добавите малко чили. Миксирайте броколито със сладка италианска наденица. Друг вариант е да ги съчетаете с тиквички, зехтин, мента, лимонов сок и ядки.